Sitron- og dillstekt hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitron- og dillstekt hyse

Sitron- og dillstekt hyse

med ovnsbakte grønnsaker og aioli

Lyst på hyse og rotgrønnsaker til middag? I dag skal vi lage en nydelig variant av klassikeren, hvor vi dekker fisken i sitron og baker den i ovnen. Tilbehøret i dag er ovnsbakte rotgrønnsaker, spinat, gresskarkjerner og en kremet aioli.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Kalorilett
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

½ stk

Sitron

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

1 pose

Dill

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Panamat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier641 kcal
Energi (kj)2683 kj
Fett29.3 g
Mettet fett2.9 g
Karbohydrater56.4 g
Sukker19.9 g
Protein37.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Ildfast form

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet, pastinakk og gulrot (uskrelt) i 2 cm båter.

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med Panamat, en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Bak fisk
3

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Legg fisk i en ildfast form, legg på et par sitronskiver og bak i 12-15 min, til gyllen.

TIPS: Fisken er ferdig når den er matt i midten.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, finhakk dill.

Skyll spinat.

Bland sammen
5

Når grønnsakene har 5 min igjen i ovnen, strø gresskarkjerner over grønnsakene og bak ut tiden. 

Bland spinat med grønnssakene rett før servering.

Server
6

Anrett grønnsaker, gresskarkjerner og fisk på tallerkener.

Pynt fisk med dill og legg en klatt aioli på siden. 

Press en skvett sitronsaft over retten.