Skip to main content
Sesampanert ørret og teriyakisaus
Sesampanert ørret og teriyakisaus

Sesampanert ørret og teriyakisaus

med hvitløksbakt brokkoli og basmatiris

Å tilberede fisk er langt ifra komplisert, det beviser vi her! Ørretfilet vendes i sesamfrø, stekes og serveres med luftig basmatiris, hvitløksbakt brokkoli og en spennende teriyakisaus med ingefær.

Tags:
Rask
Melkefri
Spis meg først
Sunn
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Ørret

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Lime

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)

250 g

Brokkoli

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

2 ts

Ingefær

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

75 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

½ dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier682 kcal
Energi (kj)2854 kj
Fett22.1 g
Mettet fett1.3 g
Karbohydrater84.8 g
Sukker13.1 g
Fiber7.2 g
Protein38.1 g
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Fordel brokkoli på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.

Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

3

Legg sesamfrø på en tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Vend fisk i sesamfrø til hele fileten er dekt.

Legg på den andre siden av stekebrettet og drypp over en skvett olivenolje.

Bak fisk og brokkoli i ovnen i 10-12 min, til fisken er gjennomstekt og brokkolien mykner.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

4

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær lime i båter.

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek ingefær i 30 sek, eller til velduftende. Tilsett teriyakisaus, en skvett limesaft og vann.

La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmt. Hold varmt til servering.

5

Finhakk eller press hvitløk.

Vend hvitløk med brokkoli når det gjenstår 5 min av steketiden. Bak i resterende tid.

Vend ferdigbakt brokkoli med kålblanding.

6

Anrett ris, brokkoli og fisk på tallerkener.

Øs teriyakisaus over fisk og server med resterende limebåter.