Sentralamerikansk kjøttdeigbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sentralamerikansk kjøttdeigbowl

Sentralamerikansk kjøttdeigbowl

med lett tomatsalat og smakfull BBQ-majones

I dag byr vi på en fargerik oppskrift med mange spennende smaker! Vi lager en sentral-amerikansk kjøttdeigbowl med hvitløk, mais og lekre krydder. Vi serverer bowlen med luftig ris, en lett tomatsalat med agurk, og topper alt med BBQ-majones og fersk koriander.

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Panamat

1 boks

Mais

½ boks

Tomatpure

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

30 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier852 kcal
Energi (kj)3563 kj
Fett45.3 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater78.9 g
Sukker23.7 g
Protein35.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og ris, rør godt og senk til middels lav varme. La putre i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk agurk. Skjær tomat i 2 cm biter. Hell væsken av mais. Bland agurk, tomat og en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper* i stekepannen og stek under omrøring i 4-5 min. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett hvitløk og mais
4

Tilsett hvitløk, mais, Panamat, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og vann* [1/2 dl | 1 dl], og stek i ytterligere 2 min.

Lag BBQ-majones
5

Bland majones og BBQ-saus [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Grovhakk koriander.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig, tomat, agurk og BBQ-majones. Pynt med koriander.