
Dagens middag fører tankene til en amerikansk diner. Den saftige kyllingen smelter i munnen og får en fantastisk smak av BBQ-glasuren. Vi serverer kylling med luftig maisris med vårløk og en hjemmelaget ranchdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
60 g
BBQ-saus
(Inneholder: Sennep)
1 stk
Mais
1 stk
Vårløk
1 stk
Gressløk
2 stk
Tomat
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til dressing

Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør i en kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk i kjelen i 1-2 min.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Skjær tomat i 1 cm store biter. Hell væsken av mais.
Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk gressløk.
Bland yoghurt, aioli og halvparten av gressløken i en skål.
Krydre med en klype salt og pepper. Legg kyllingbryst mellom to ark bakepapir.
Bank kyllingen med en kjøtthammer eller kjevle, til jevn og ca. 2 cm tykk.

Varm opp en stekepanne på høy varme.
Stek mais i 3-4 min. Overfør til en tallerken og sett til side.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne.
Stek kylling i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre kylling med en klype salt og pepper.
Tilsett BBQ-saus og bland godt med kyllingen.
Ta stekepannen av varmen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland mais og vårløk i kjelen med ris. Smak til med salt og pepper.

Anrett ris og BBQ-kylling på tallerkener.
Øs over eventuelt resterende saus fra stekepannen.
Topp med tomat og resterende gressløk.
Drypp over en klatt ranchdressing.