Skip to main content
Saftig BBQ-kylling
Saftig BBQ-kylling

Saftig BBQ-kylling

med fyldig maisris og ranchdressing

Dagens middag fører tankene til en amerikansk diner. Den saftige kyllingen smelter i munnen og får en fantastisk smak av BBQ-glasuren. Vi serverer kylling med luftig maisris med vårløk og en hjemmelaget ranchdressing.

Tags:
Rask
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

60 g

BBQ-saus

(Inneholder: Sennep)

1 stk

Mais

1 stk

Vårløk

1 stk

Gressløk

2 stk

Tomat

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier837 kcal
Energi (kj)3503 kj
Fett34.5 g
Mettet fett8.6 g
Karbohydrater91.3 g
Sukker18.9 g
Fiber3.6 g
Protein45.8 g
Natrium0.1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør i en kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk i kjelen i 1-2 min.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. 

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

Skjær tomat i 1 cm store biter. Hell væsken av mais.

Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk gressløk.

Bland yoghurt, aioli og halvparten av gressløken i en skål. 

Krydre med en klype salt og pepper. Legg kyllingbryst mellom to ark bakepapir.

Bank kyllingen med en kjøtthammer eller kjevle, til jevn og ca. 2 cm tykk.

Stek mais
3

Varm opp en stekepanne på høy varme.

Stek mais i 3-4 min. Overfør til en tallerken og sett til side.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne.

Stek kylling i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre kylling med en klype salt og pepper.

Tilsett BBQ-saus og bland godt med kyllingen. 

Ta stekepannen av varmen. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland maisris
5

Bland mais og vårløk i kjelen med ris. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett ris og BBQ-kylling på tallerkener. 

Øs over eventuelt resterende saus fra stekepannen.

Topp med tomat og resterende gressløk.

Drypp over en klatt ranchdressing.