topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig BBQ-kylling

Saftig BBQ-kylling

med fyldig maisris og ranchdressing

Dagens middag fører tankene til en amerikansk diner. Den saftige kyllingen smelter i munnen og får en fantastisk smak av BBQ-marinaden. Vi serverer kylling med luftig maisris med vårløk og en hjemmelaget ranchdressing.

Tags:
Rask
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Mais

2 stk

Tomat

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

1 pose

Gressløk

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Vårløk

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier829 kcal
Energi (kj)3467 kj
Fett34 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater86.7 g
Sukker19.1 g
Protein43.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i kjelen i 30 sek.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk tomat.

Hell væsken av mais.

Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk gressløk.

Bland rømme, aioli og gressløk i en skål. Krydre med en klype salt og pepper, og sett til side. 

Legg kyllingbryst mellom to bakepapir. Bank kyllingen med en kjøtthammer eller kjevle, til jevn og ca. 2 cm tykk. Krydre med salt.

Stek mais
3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, til lett brunet. Overfør til en tallerken og sett til side i en skål.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne.

Stek kylling i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre kylling med en klype salt og pepper.

Tilsett BBQ-saus og bland godt med kyllingen. Ta stekepannen av varmen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Bland maisris
5

I mellomtiden, bland mais og vårløk i kjelen med ris. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett ris og BBQ-kylling på tallerkener.

Øs over evt. resterende saus fra stekepannen.

Topp med tomat og en klatt dressing.