topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig BBQ-kylling

Saftig BBQ-kylling

med fyldig maisris og ranchdressing

Dagens middag fører tankene til en amerikansk diner. Den saftige kyllingen smelter i munnen og får en fantastisk smak av BBQ-glasuren. Vi serverer kylling med luftig maisris med vårløk og en hjemmelaget ranchdressing.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 boks

Mais

1 pose

Gressløk

150 g

Jasminris

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Vårløk

2 stk

Tomat

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier849 kcal
Energi (kj)3553 kj
Fett36.7 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater84.3 g
Sukker17.6 g
Protein43.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

Skjær tomat i 1 cm store biter. Hell væsken av mais. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk gressløk. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], aioli, og halvparten av gressløken i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Legg kyllingbryst mellom to ark bakepapir. Bank kyllingen med en kjøtthammer eller kjevle, til jevn og ca. 2 cm tykk.

Stek mais
3

Varm opp en stekepanne på høy varme. Stek mais i 3-4 min. Overfør til en tallerken og sett til side.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne. Stek kylling i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre kylling med en klype salt* og pepper*. Tilsett BBQ-saus og bland godt med kyllingen. Ta stekepannen av varmen. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland maisris
5

Bland mais og vårløk i kjelen med ris. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett ris og BBQ-kylling på tallerkener. Øs over eventuelt resterende saus fra stekepannen. Topp med tomat og resterende gressløk. Drypp over en klatt ranchdressing.