Spaghetti og kjøttboller er en tidløs rett, men vi lager vår egen vri på klassikeren. Mens spaghettien koker, lager vi rustikke kjøttboller av svinekjøttdeig, egg og brødrasp som vi aromatiserer med løk og salvie. Den klassiske tomatsausen erstattes med en fyldigere hvit saus laget med matfløte, ost, spinat og kyllingbuljong. Spaghettien vendes i sausen, og toppes med kjøttboller, hakkede valnøtter og fersk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
½ stk
Løk
2 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Kyllingbuljong
250 g
Svinekjøttdeig
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)
40 g
Ruccola
30 g
Spinat
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Salvie
1 dl
Spart pastavann
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
1 ss
Olje til steking
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, knus valnøtter med en kjøtthammer eller en kjevle.
Finhakk hvitløk.
Skrell og riv løk.
Finhakk salvieblad.
Bland kjøttdeig, løk, egg, salvie, brødrasp og salt i en stor skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Form kjøttboller (3 per person) med en skje direkte i stekepannen.
Press flat med baksiden av skjeen.
Stek i 2-3 min, snu jevnlig, til brunet og gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll ruccola og spinat.
Legg ferdigstekte kjøttboller over på en tallerken, og sett til side.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong, finrevet ost, pastavann, spinat og en stor klype salt og pepper.
La putre i 1-2 min, til spinat mykner.
Vend spaghetti i saus rett før servering.
Anrett spaghetti og saus i dype tallerkener.
Topp med kjøttboller, ruccola, valnøtter og en klype salt.
Hell eventuelt en skvett olivenolje over ruccola.