Løk- og salviekjøttboller av svin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Løk- og salviekjøttboller av svin

Løk- og salviekjøttboller av svin

med kremet spaghetti og fersk ruccola

Spaghetti og kjøttboller er en tidløs rett, men vi lager vår egen vri på klassikeren. Mens spaghettien koker, lager vi rustikke kjøttboller av svinekjøttdeig, egg og brødrasp som vi aromatiserer med løk og salvie. Den klassiske tomatsausen erstattes med en fyldigere hvit saus laget med matfløte, ost, spinat og kyllingbuljong. Spaghettien vendes i sausen, og toppes med kjøttboller, hakkede valnøtter og fersk ruccola.

Tags:
Rask
Allergener:
Nøtter
Melk
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

½ stk

Løk

2 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

250 g

Svinekjøttdeig

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)

40 g

Ruccola

30 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Salvie

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1077 kcal
Energi (kj)4504 kj
Fett63.2 g
Mettet fett23 g
Karbohydrater79.8 g
Sukker7.5 g
Protein44.6 g
Natrium494.4 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann. 

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, knus valnøtter med en kjøtthammer eller en kjevle.

Finhakk hvitløk.

Skrell og riv løk.

Finhakk salvieblad.

Lag kjøttboller
3

Bland kjøttdeig, løk, egg, salvie, brødrasp og salt i en stor skål.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Form kjøttboller (3 per person) med en skje direkte i stekepannen.

Press flat med baksiden av skjeen.

Stek i 2-3 min, snu jevnlig, til brunet og gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Skyll grønnsaker
4

I mellomtiden, skyll ruccola og spinat.

Legg ferdigstekte kjøttboller over på en tallerken, og sett til side.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende.

Tilsett matfløte, kyllingbuljong, finrevet ost, pastavann, spinat og en stor klype salt og pepper.

La putre i 1-2 min, til spinat mykner.

Vend spaghetti i saus rett før servering.

Server
6

Anrett spaghetti og saus i dype tallerkener.

Topp med kjøttboller, ruccola, valnøtter og en klype salt.

Hell eventuelt en skvett olivenolje over ruccola.