HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRask Kylling Stroganoff
topBanner
Rask kylling stroganoff

Rask kylling stroganoff

med basmatiris og fersk persille

Her byr vi på en stroganoff med kyllingstrimler i stedet for oksekjøtt. Hemmeligheten bak sausen er vår smakfulle krydderblanding, Mamas favoritt. Vi steker kylling, tomat og squash med creme fraiche, og resultatet er en kremet kylling stroganoff som passer til både store og små.

Tags:Under 650 kcalRaskBarnevennlig
Allergener:MelkEggGlutenSoyaSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

½ stk

Squash

2 stk

Tomat

1 stk

Løk

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ boks

Tomatpure

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Kruspersille

1 g

Chiliflak

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

7.5 g

Worcestersaus

(InneholderGluten, Soya, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier619 kcal
Energi (kj)2588 kj
Fett14.54 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater71.88 g
Sukker11.6 g
Protein47.1 g
Natrium392.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og senk til lav varme. La putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

2

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke terninger. Finhakk løk. Grovhakk tomat.

3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med en klype salt*. Stek kyllingstrimler og løk under omrøring i 3-4 min.

4

Tilsett tomat, squash, rømme [1/2 pakke, 2P], Mamas Favoritt, kyllingbuljong, tomatpuré [1/2 boks, 2P], worcestersaus [1/2 pakke, 2P] og en skvett vann* i stekepannen. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Grovhakk persille.

 

6

Anrett ris og kylling stroganoff i dype tallerkener. Pynt med persille. Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.