Skip to main content
Portugisisk kyllingburger

Portugisisk kyllingburger

med karamellisert rødløk og sprø fries

Burgere smaker alltid godt, men det er spennende med variasjon. Fyll burgerbrødene med marinert, pannestekt kylling og karamellisert løk, med hjemmelagde rotfruktfries og en fersk tomatsalat som tilbehør. Bedre blir det ikke!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

1 stk

Tomat

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

60 g

Salatblanding

1 stk

Rødløk

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til karamellisert løk

2 ss

Vann til karamellisert løk

½ ts

Sukker til karamellisert løk

Næringsinnhold

Kalorier914 kcal
Energi (kj)3824 kj
Fett32 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater108 g
Sukker20.3 g
Fiber8.2 g
Protein49.8 g

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og pastinakk (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Karamelliser rødløk
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne, halve skiver.

Skjær tomat i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll salatblanding.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk i 5-6 min, til myknet.

Tilsett balsamico, vann, sukker og en klype salt. Stek videre i 3-5 min, til mørkt og karamellisert. Sett til side i en liten skål.

Mariner kylling
3

Bland en klype salt, hvitløk, Panamat og en skvett olivenolje i en mellomstor skål.

På et eget skjærebrett, legg en hånd på toppen av hvert kyllingbryst og skjær gjennom på langs med en skarp kniv slik at du får to tynne fileter.

Vend kylling i skålen med marinade.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels varme når det gjenstår 10 min av rotfruktenes steketid.

Stek kylling i 2-4 min på hver side, eller til gyllen gjennomstekt. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Varm briochebrød
5

Del briochebrød i to på midten.

Varm på en rist i ovnen i 3-4 min, til gjennomvarme.

Server
6

Smør burgerbrød med majones.

Fyll burgeren med kylling, karamellisert løk, salat og tomat.

Server fries og resterende salat på siden.