HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPortugisisk Kyllingburger
topBanner
Portugisisk kyllingburger

Portugisisk kyllingburger

med karamellisert rødløk og sprø pommes frites

Populær

Burgere smaker alltid godt, men det er spennende å variere litt, så her har du en lekker oppskrift på smakfulle kyllingburgere med hjemmelagde pommes frites. Mariner kyllingen i gode smaker av spisskummen, ristet hvitløk, chili, panamat og oregano. De myke briochebrødene pakker inn kylling, karamellisert løk, ferske tomater, salat og majones på den perfekte måten. Enkelt og kjempegodt på bare en halvtime!

Tags:Barnevennlig
Allergener:EggSennepSulfitterGlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

4 g

Panamat

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

2 stk

Briochebrød

(InneholderEgg, Gluten, MelkKan inneholdeSesam, Soya)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Tomat

30 g

Salatblanding

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier900 kcal
Energi (kj)3764 kj
Fett35.43 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater96.74 g
Sukker18.2 g
Protein48.04 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min. TIPS: Skjær potetene i jevne biter, så blir de jevnt stekt.

2

Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær tomat i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, vann [1 ss | 2 ss] og sukker [1 ts | 2 ts] og bland godt. Stek i 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en liten skål.

3

Bland hvitløk, en klype salt, Panamat og en skvett olivenolje i en skål. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær horisontalt for å få to tynne fileter, på et eget skjærebrett. Bland kylling i marinaden. Sett til side.

4

Når pommes frites har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 2-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Varm briocherbrød på en rist i ovnen i 3 min. Skyll salatblanding [1/2 pakke, 2P] i et dørslag under kaldt vann.

6

Smør burgerbrød med majones. Bygg burger med kylling, karamellisert løk, salat og tomat. Server pommes frites og resterende salat på siden.