Skip to main content
Pokebowl og vegetarstrimler

Pokebowl og vegetarstrimler

med mango, agurk og hvitløksris

Pokebowls stammer opprinnelig fra Hawaii, og lages med rå fisk. Vi har laget en oppskrift på en grønnere variant, hvor vi bruner vegetarstrimler og vender den i en herlig saus laget med soyasaus, lime og honning- og ingefærdressing. Ellers beholder vi de tradisjonelle komponentene - aromatisk hvitløksris i bunnen, toppet med fersk frukt og grønt i form av mango, agurk og gulrot med ponzudressing. Server med en klatt srirachamajones, og garner med mynte, koriander og peanøtter.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf
Avoine

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Mynte & koriander

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

50 g

Vegansk srirachamajones

15 ml

Ponzudressing

25 g

Honning- og ingefærdressing

1 stk

Gulrot

200 g

Vegansk kebab

½ stk

Mango

½ stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ss

Mel til saus

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Sukker til saus

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier901 kcal
Energi (kj)3772 kj
Fett47.5 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater88.8 g
Sukker19.5 g
Fiber7 g
Protein27.2 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium460035 mg
Potassium62.7 mg
Calcium4.8 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.

Fres hvitløk i 30 sek, til velduftende.

Tilsett vann og kok opp.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Bland saus
2

I mellomtiden, skjær lime i båter.

Bland soyasaus, hvetemel, vann, honning- og ingefærdressing, sukker, og en stor skvett limesaft i en liten skål. Sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Skjær agurk i skiver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skjær mango
4

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm tykke terninger.

Stek vegetarprotein
5

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegansk kebab i 3-4 min. Snu jevnlig.

Ta pannen av varmen og rør inn saus.

Server
6

Anrett hvitløksris i skåler, og topp med vegansk kebab, gulrot, agurk og mango.

Hell en skvett ponzudressing over grønnsakene.

Server med en klatt srirachamajones og resterende limebåte.

Topp med peanøtter og mynte- og korianderblader.