topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poke bowl

Poke bowl

med syltet løk og ingefærs- og hvitløksris (OBS! Egg følger ikke med)

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Agurk

20 g

Asiatisk dressing

(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

10 g

Sesamfrø

1 stk

Gulrot

200 g

Sjampinjong

1 stk

Rødløk

1 g

Chiliflak

1 pose

Koriander

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

25 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Sukker (steg 3)

3 ss

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

2 stk

Egg (steg 5)

etter behov

Smør (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier573 kcal
Energi (kj)2399 kj
Fett19.7 g
Mettet fett2.8 g
Karbohydrater74.29 g
Sukker10.9 g
Protein17.93 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1 min. Tilsett ris, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Senk til lav varme. Småkok under lokk i 12 min, eller til vannet er absorbert. La hvile under lokk i 10 min eller til servering.

Forbered grønnsaker
2

Skjær sopp i kvarte. Riv gulrot (uskrellet). Skjær rødløk i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær i båter. Skjær agurk i tynne halvmåner. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Sylt rødløk
3

Bland asiatisk dressing og majones i en skål. Bland halvparten av rødløken, hvitvinseddik, vann* [3 ss | 6 ss] og en klype sukker* og salt* i en annen skål. Rør godt og sett til side.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek sopp, gulrot og resterende rødløk i 4-5 min. Tilsett soyasaus [1/2 pakke, 2P], limeskall, en klype chiliflak, en skvett limesaft og en stor klype pepper*. Stek i 1 min. Overfør til en bolle og dekk til.

Speil egg
5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Knus egg* [2 stk | 4 stk] i stekepannen og strø over en klype sesamfrø. Stek i 3-4 min, eller så godt stekt du ønsker. Krydre med en klype salt* og pepper*. Grovhakk koriander.

Server
6

Hell væsken av rødløken. Fordel ingefærs- og hvitløksris i dype tallerkener. Deretter grønnsaker, agurk og syltet rødløk. Topp med speilegg, resterende sesamfrø og koriander. Drypp over asiatisk majones og server limebåter på siden.