Pannestekte laksekaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte laksekaker

Pannestekte laksekaker

med ovnsbakte rotfrukter og kålsalat

Pannestekte laksekaker med en nydelig kålsalat og ovnsbakte rotfrukter står på menyen i dag. De ovnsbakte rotfruktene kommer virkelig til sin rett sammen med en forfriskende dressing med persille og sitron.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Gulrot

500 g

Bakepotet

1 stk

Sitron

1 pose

Kruspersille

1 stk

Sjalottløk

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Kålblanding

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier736 kcal
Energi (kj)3081 kj
Fett33.3 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater69.3 g
Sukker14.8 g
Protein38.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær potet og gulrot i 1-2 cm tynne staver (uskrellet). Fordel potet og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak midt i ovnen i 20-25 min. Vend underveis.

Skjær laks
2

Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk persille (spar litt til pynt). Finhakk sjalottløk. Tørk laksefilet med kjøkkenpapir. Fjern skinnet og finhakk laksefilet. TIPS: Jo mindre bitene blir, jo bedre - dette hjelper laksen å binde seg til andre ingredienser. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Form laksekaker
3

Bland laks, panko, persille, en klype sitronskall, egg* [1 stk | 2 stk] og sjalottløk i en skål. Krydre med salt* [1 ts | 2 ts] og en klype pepper*. Bland godt. Form lakseblandingen til 3 stk. jevne laksekaker per person. TIPS: Ikke lag laksekakene for tynne.

Stek laksekaker
4

Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett olivenolje* og laksekaker. Stek laksekaker i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland kålsalat
5

Bland majones med en liten skvett vann* i en skål. Bland kålblanding med en skvett sitronsaft, en klype sitronskall og en klype salt* og pepper* i en ny skål.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, laksekaker og kålsalat på tallerkener. Drypp over litt majones og pynt med resterende persille. Server sitron på siden, og press en skvett sitronsaft over laksekakene.