HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekte Laksekaker
topBanner
Pannestekte laksekaker

Pannestekte laksekaker

med ovnsbakte rotfrukter og kålsalat

Pannestekte laksekaker med en nydelig kålsalat og ovnsbakte rotfrukter står på menyen i dag. De ovnsbakte rotfruktene kommer virkelig til sin rett sammen med en forfriskende dressing med persille og sitron.

Tags:Barnevennlig
Allergener:GlutenFiskEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

2 stk

Gulrot

500 g

Bakepotet

1 stk

Sitron

1 pose

Kruspersille

1 stk

Sjalottløk

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

150 g

Kålblanding

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier736 kcal
Energi (kj)3081 kj
Fett33.35 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater69.31 g
Sukker14.8 g
Protein38.38 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær potet og gulrot i 1-2 cm tynne staver (uskrellet). Fordel potet og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Drypp over skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak midt i ovnen i 20-25 min. Vend underveis.

2

Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk persille (spar litt til pynt). Finhakk sjalottløk. Tørk laksefilet med kjøkkenpapir. Fjern skinnet og finhakk laksefilet. TIPS: Jo mindre bitene blir, jo bedre - dette hjelper laksen å binde seg til andre ingredienser. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Bland laks, panko, persille, en klype sitronskall, egg* [1 stk | 2 stk] og sjalottløk i en skål. Krydre med salt* [1 ts | 2 ts] og en klype pepper*. Bland godt. Form lakseblandingen til 3 stk. jevne laksekaker per person. TIPS: Ikke lag laksekakene for tynne.

4

Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett olivenolje* og laksekaker. Stek laksekaker i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

5

Bland majones med en liten skvett vann* i en skål. Bland kålblanding med en skvett sitronsaft, en klype sitronskall og en klype salt* og pepper* i en ny skål.

6

Anrett ovnsbakte grønnsaker, laksekaker og kålsalat på tallerkener. Drypp over litt majones og pynt med resterende persille. Server sitron på siden, og press en skvett sitronsaft over laksekakene.