
Pannestekt laks
med ovnsbakte poteter og ruccoladressing
Her har vi satt sammen en god kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. I dag byr vi nemlig på perfekt stekt laks, servert med sitronbakte poteter og brokkoli. Vi lager også en grønn ruccoladressing med hvitløk og sitron.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
250 g
Brokkoli
½ stk
Hvitløk
40 g
Ruccola
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ stk
Sitron
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
Framgangsmåte

Forvarm ovnen til 220°C/240°C (varmluft).
Skjær poteter i 2 cm tynne båter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-35 min, eller til gyllen.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Skjær brokkoli i små buketter og stilk i 2 cm biter (skrell stilken om nødvendig).
Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P].
Finhakk halvparten av ruccolaen.
Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.

Fordel brokkoli på stekebrettet når potetene har 12 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje, og stek resten av tiden.
Bland hakket ruccola, hvitløk, rømme, sitronsaft [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laksefilet med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt på hver side.
Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.
Senk til middels varme, snu laksen og stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland poteter og brokkoli med resterende ruccola og finrevet ost.

Anrett ovnsbakte poteter, laks og ruccoladressing på tallerkener.
Server resterende sitronbåter på siden for å presse over retten.