Pannestekt biff og kremet peppersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og kremet peppersaus

Pannestekt biff og kremet peppersaus

med rosmarinkrydrede potetbåter og rødkålsalat

Her har vi den perfekte oppskriften til ekte helgekos. Vi kan friste med en nydelig mør biff som vi steker i pannen, servert med en kremet peppersaus med hvitløk, rosmarinkrydrede potetbåter og en saftig rødkålsalat med eple og valnøtter.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

500 g

Poteter

½ stk

Rosmarin

75 g

Rødkål

25 g

Tyttebærsyltetøy

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Eple

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

2 g

Grovmalt pepper

1 stk

Hvitløk

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier567 kcal
Energi (kj)2372 kj
Fett17.2 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater62.4 g
Sukker15.8 g
Protein41.9 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Ta biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre hver side med en klype salt.

Plukk og finhakk rosmarinblader [½ stilk, 2P]. 

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.

Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med rosmarin, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Hell over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Tilbered rødkål
2

Bland tyttebærsyltetøy [½ pakke, 2P], balsamico [½ pakke, 2P] og salt [¼ ts | ½ ts] i en kjele. Kok opp på middels høy varme.

Tilsett rødkål og vann [½ dl | 1 dl]. Senk til middels lav varme og la småkoke i 15 min.

Forbered råvarer
3

Fjern kjernen og skjær eple [½ stk, 2P] i tynne skiver.

Grovhakk valnøtter.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland eple med rødkålen når den er ferdig.

Stek biff
4

Når potetene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek biffen videre i 1-2 min om du ønsker well done.

Lag peppersaus
5

I mellomtiden, varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels lav varme. La kraften fra kjøttet ligge i pannen.

Tilsett grovmalt pepper og hvitløk, og stek i ca. 30 sek.

Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og skrap opp det som eventuelt sitter fast i pannen. Tilsett brun saus og en klype salt. Kok i 1-2 min, eller til tyknet. Rør inn eventuell kraft fra kjøttet i folien.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

TIPS: Tilsett mer vann hvis sausen blir for tykk.

Server
6

Anrett poteter og biff på tallerkener.

Legg rødkål og eple på siden og topp med valnøtter.

Hell peppersaus over biffen.