Skip to main content
Panert torsk og rotfruktfries
Panert torsk og rotfruktfries

Panert torsk og rotfruktfries

med eple- og fennikelsalat og remulade

Vil du spise mer fisk, men er lei av fiskepinner fra butikken? La oss friste med sprøpanert torsk! Vi serverer den hvitløksduftende fisken med hjemmelagde rotfruktfries, klassisk remulade og en lett salat med saftig eple og fennikel.

Tags:
Melkefri
Barnevennlig
Mer grønt
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Citrus

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

½ g

Oregano, tørket

(Kan inneholde spor av: Melk, Rug, Bygg, Havre, Hvete, Spelt, Kamut, Khorasanhvete, Sennep, Gluten)

1 stk

Eple

½ stk

Fennikel

75 g

Remulade

(Inneholder: Egg, Sennep)

2 stk

Pastinakk

2 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til rotgrønnsaker

1 ss

Olje til salat

½ ts

Sukker til salat

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier711 kcal
Energi (kj)2974 kj
Fett26.7 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater75.9 g
Sukker31.9 g
Protein36.1 g
Natrium0.6 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rødbete og pastinakk (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered frukt og grønt
2

I mellomtiden, skjær sitrusfrukt i båter.

Halver eple, fjern kjerne og skjær i små biter.

Skjær fennikel i tynne, halve skiver.

Bland salat
3

Bland olivenolje, en skvett sitrusfruktsaft, sukker og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Tilsett fennikel og eple, og la marinere til servering.

Forbered fisk
4

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en annen dyp tallerken.

Bland panko og Hvitløksflørt i en tredje dyp tallerken.

Tørk torsk med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt.

Vend torsk i mel, deretter i egg og til slutt i panko paneringsmel.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek fisk
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, rotfruktfries og salat på tallerkener.

Server med remulade.