Panert sei og sprø reker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert sei og sprø reker

Panert sei og sprø reker

med fries og syrlig tartarsaus

Om du har feriert i Storbritannia, har du nok smakt klassikeren Fish & Chips. Nå kan du lage vår versjon hjemme på ditt eget kjøkken. Vi har oppgradert oppskriften, og byr på både sprøpanerte reker og seifileter i tillegg til ovnsbakte "chips". Samtidig lager vi en nydelig tartarsaus fra bunnen. Det hele serveres med ovnsbakte grønne bønner og toppes med en skvett sitronsaft.

Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete
Skalldyr
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ pose

Estragon

1 stk

Sjalottløk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

75 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Curry-On

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Sitron

150 g

Grønne bønner

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier828 kcal
Energi (kj)3466 kj
Fett31 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater92.3 g
Sukker9.6 g
Protein46.5 g
Natrium12.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.

Forbered tartarsaus
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk.

Grovhakk estragon [1/2 pose, 2P].

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland sjalottløk, hvitvinseddik, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål, og sett til side.

Paner fisk og reker
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland panko paneringsmel og Curry-On i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Vend fisk i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

Hell væske av reker, og paner på samme måte i mel, egg og panko.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek fisk og reker
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne [2 panner, 4P] med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

Gjenta med reker, og stek i 1-2 min per side.

TIPS: Fisken og rekene er ferdige når kjøttet er melkehvitt og matt.

TIPS: Tilsett ekstra olje om fisk og reker setter seg fast i pannen. Stek i omganger om nødvendig.

Lag tartarsaus
5

I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner og fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke. Tilsett en skvett sitronsaft og bland godt.

Hell laken av sjalottløk.

Bland majones, syltet sjalottløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts], en klype pepper og estragon i en liten skål.

Server
6

Anrett fisk, reker og fries på tallerkener.

Server med sitronbåter, tartarsaus og grønne bønner.