Skip to main content
Panert sei og sprø reker

Panert sei og sprø reker

med fries og syrlig tartarsaus

4.3
(10)

Om du har feriert i Storbritannia, har du nok smakt klassikeren Fish & Chips. Nå kan du lage vår versjon hjemme på ditt eget kjøkken. Vi har oppgradert oppskriften, og byr på både sprøpanerte reker og seifileter i tillegg til ovnsbakte "chips". Samtidig lager vi en nydelig tartarsaus fra bunnen. Det hele serveres med ovnsbakte grønne bønner og toppes med en skvett sitronsaft.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Egg
Sennep
Skalldyr
Gluten
Hvete
Sulfitter
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Citrus

½ stk

Estragon

1 stk

Løk

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

4 g

Curry on

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

75 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

500 g

Poteter

150 g

Grønne bønner

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Sukker til sylting

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til dressing

½ ts

Sukker til dressing

Næringsinnhold

Kalorier757 kcal
Energi (kj)3167 kj
Fett23.5 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater91 g
Sukker9.8 g
Fiber9.4 g
Protein45.9 g
Kolesterol78.1 mg
Natrium53.7 mg
Potassium129.6 mg
Calcium24.4 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.

Forbered tartarsaus
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk.

Grovhakk estragon.

Skjær sitron i båter.

Bland sjalottløk, hvitvinseddik, sukker og salt i en liten skål, og sett til side.

Paner fisk og reker
3

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og Curry-On i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Vend fisk i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

Hell væske av reker, og paner på samme måte i mel, egg og panko.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek fisk og reker
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

Gjenta med reker, og stek i 1-2 min per side.

TIPS: Fisken og rekene er ferdige når kjøttet er melkehvitt og matt.

TIPS: Tilsett ekstra olje om fisk og reker setter seg fast i pannen. Stek i omganger om nødvendig.

Lag tartarsaus
5

I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner og fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke. Tilsett en skvett sitronsaft og bland godt.

Hell laken av sjalottløk.

Bland majones, syltet sjalottløk, salt, sukker, en klype pepper og estragon i en liten skål.

Server
6

Anrett fisk, reker og fries på tallerkener.

Server med sitronbåter, tartarsaus og grønne bønner.