HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakte Italienske Kyllinglår
topBanner
Ovnsbakte italienske kyllinglår

Ovnsbakte italienske kyllinglår

med tomatsaus og pestogrønnsaker

Tags:Barnevennlig
Allergener:SulfitterMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Squash

4 g

Kyllingbuljong

2 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

440 g

Kyllinglår

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 stk

Tomat

1 stk

Rosmarin

½ stk

Sitron

30 g

Grønn pesto

(InneholderSulfitter, Melk)

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 1)

etter behov

Smør (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier363 kcal
Energi (kj)1517 kj
Fett10.34 g
Mettet fett2.8 g
Karbohydrater54.78 g
Sukker10.6 g
Protein12.45 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Stekebrett
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Riv en klype sitronskall og sett til side. Skjær sitron i 1 cm skiver. Del cherrytomater i to. Plukk rosmarinblader [1/2 stk, 2P]. Grovhakk tomat. Skrell hvitløk. Bland kyllingbuljong og vann* [1 ss | 2 ss] i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

2

Bland kyllinglår, Ay-Cajun-ba, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål. Fordel cherrytomater, tomat, hvitløksfedd, sitronbåter og rosmarinblader i en ildfast form. Topp med kyllingbuljong og noen klatter smør*. Plasser kyllinglår oppå. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bak i ovnen i 30-35 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Skjær poteter og squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Skjær rødløk i 2 cm båter. Bland poteter, squash, rødløk og en skvett olivenolje*, salt* og pepper* på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 25-30 min.

4

Finhakk persille. Bland persille, sitronskall, finrevet ost, pesto [1/2 pakke, 2P], en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Konsistensen skal være litt grov - osten kommer til å smelte på de varme grønnsakene, så ikke tilsett for mye olje!

5

Bland pestoblanding med de ferdigbakte grønnsakene godt. TIPS: Squashen kan godt være veldig myk - det gjør retten kremet!

6

Anrett grønnsaker med pesto i dype tallerkener. Topp med kyllinglår og tomatsaus.