Ovnsbakt ytrefilet og grønnsaker med ristede mandler og gresk ostedressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Tomat
1 stk
Paprika
60 g
Spinat
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Mandler
25 ml
Balsamico
100 g
Gresk salatost
75 g
Yoghurt
300 g
Svin ytrefilet
1 ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.
Skjær tomat i 2 cm biter. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett. Når potetene har ca. 15 min igjen, fordel paprika på stekebrettet med potetene. Krydre med Hvitløksflørt og en stor klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Legg kjøtt over grønnsakene og bak i 13-15 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Bruk to stekebrett for 4P.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist mandler i 3-4 min. Overfør til en skål. Varm opp stekepannen på middels høy varme. Tilsett balsamico og sukker [1 ts | 2 ts]. Kok i 1 min. Fjern fra varmen og sett til side. TIPS: Vær forsiktig når du tilsetter balsamico, det kan sprute hvis pannen er veldig varm.
Smuldre salatost i en skål. Tilsett yoghurt og rør godt. Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og rør godt. Bruk en gaffel til å mose osten til dressingkonsistens. Grovhakk mandler.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Bland spinat med ovnsbakte grønnsaker og kjøtt, til spinaten faller litt sammen.
Anrett grønnsaker og svinekjøtt på tallerkener. Topp med tomat. Drypp over balsamico og ostedressing. Strø over ristede mandler.