I dag skal vi bake fisk og cherrytomater i ovnen, og toppe det med en nydelig smørblanding med hvitløk og persille, som forvandles til en lekker saus. Ovnsbakte poteter og paprika med oregano passer perfekt til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 g
Oregano, tørket
1 stk
Paprika
1 stk
Hvitløk
125 g
Cherrytomater
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ pose
Basilikum
½ pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
2 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Kok opp vann i en liten kjele eller vannkoker. Ta ut smør av kjøleskapet. Del poteter i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm skiver. Fordel paprika på stekebrettet når potetene har 15 min igjen av tiden i ovnen.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær sitron i båter. Del cherrytomateri to. Finhakk persille [1/2 pose, 2P] og basilikum [1/2 pose, 2P].
Bland hvitløk, sitronsaft [2 ss | 4 ss], grønnsaksbuljong, smør [2 ss | 4 ss], kokende vann [1 ss | 2 ss], persille, halvparten av basilikummen og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Bland til smøret er smeltet. Plasser cherrytomater i bunnen av en mellomstor ildfast form med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss], krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Klapp forsiktig torsk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper på begge sider. Plasser torsk over cherrytomater og hell urtesmør over. Bak i 12-15 min, til gjennomstekt. Smuldre salatost [1/2 pakke, 2P] over ferdige poteter. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett ovnsbakte poteter på tallerkener. Topp med ovnsbakt torsk og cherrytomater. Øs resterende urtesmør over torsken. Pynt med resterende basilikum. Server resterende sitronbåter ved siden av.