topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

med greske poteter og syrlig urtesmør

I dag skal vi bake fisk og cherrytomater i ovnen, og toppe det med en nydelig smørblanding med hvitløk og persille, som forvandles til en lekker saus. Ovnsbakte poteter og paprika med oregano passer perfekt til.

Tags:
Under 650 kcal
Lett å lage
Allergener:
Selleri
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 g

Oregano, tørket

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

125 g

Cherrytomater

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ pose

Basilikum

½ pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier628 kcal
Energi (kj)2626 kj
Fett29.05 g
Mettet fett13.6 g
Karbohydrater54.4 g
Sukker12 g
Protein35.06 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Ildfast form

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Kok opp vann i en liten kjele eller vannkoker. Ta ut smør av kjøleskapet. Del poteter i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne.

Bak paprika
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm skiver. Fordel paprika på stekebrettet når potetene har 15 min igjen av tiden i ovnen.

Forbered grønnsaker
3

Press eller finhakk hvitløk. Skjær sitron i båter. Del cherrytomateri to. Finhakk persille [1/2 pose, 2P] og basilikum [1/2 pose, 2P].

Bland urtesmør
4

Bland hvitløk, sitronsaft [2 ss | 4 ss], grønnsaksbuljong, smør [2 ss | 4 ss], kokende vann [1 ss | 2 ss], persille, halvparten av basilikummen og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Bland til smøret er smeltet. Plasser cherrytomater i bunnen av en mellomstor ildfast form med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss], krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak fisk
5

Klapp forsiktig torsk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper på begge sider. Plasser torsk over cherrytomater og hell urtesmør over. Bak i 12-15 min, til gjennomstekt. Smuldre salatost [1/2 pakke, 2P] over ferdige poteter. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett ovnsbakte poteter på tallerkener. Topp med ovnsbakt torsk og cherrytomater. Øs resterende urtesmør over torsken. Pynt med resterende basilikum. Server resterende sitronbåter ved siden av.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image