HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Torsk
topBanner
Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

med greske poteter og syrlig urtesmør

I dag skal vi bake fisk og cherrytomater i ovnen, og toppe det med en nydelig smørblanding med hvitløk og persille, som forvandles til en lekker saus. Ovnsbakte poteter og paprika med oregano passer perfekt til.

Tags:Under 650 kcalLett å lage
Allergener:SelleriFiskMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 g

Oregano, tørket

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

125 g

Cherrytomater

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ pose

Basilikum

½ pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

50 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier628 kcal
Energi (kj)2626 kj
Fett29.05 g
Mettet fett13.6 g
Karbohydrater54.4 g
Sukker12 g
Protein35.06 g
Natrium408.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Ildfast form
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Kok opp vann i en liten kjele eller vannkoker. Ta ut smør av kjøleskapet. Del poteter i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne.

2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm skiver. Fordel paprika på stekebrettet når potetene har 15 min igjen av tiden i ovnen.

3

Press eller finhakk hvitløk. Skjær sitron i båter. Del cherrytomateri to. Finhakk persille [1/2 pose, 2P] og basilikum [1/2 pose, 2P].

4

Bland hvitløk, sitronsaft [2 ss | 4 ss], grønnsaksbuljong, smør [2 ss | 4 ss], kokende vann [1 ss | 2 ss], persille, halvparten av basilikummen og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Bland til smøret er smeltet. Plasser cherrytomater i bunnen av en mellomstor ildfast form med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss], krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

5

Klapp forsiktig torsk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper på begge sider. Plasser torsk over cherrytomater og hell urtesmør over. Bak i 12-15 min, til gjennomstekt. Smuldre salatost [1/2 pakke, 2P] over ferdige poteter. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett ovnsbakte poteter på tallerkener. Topp med ovnsbakt torsk og cherrytomater. Øs resterende urtesmør over torsken. Pynt med resterende basilikum. Server resterende sitronbåter ved siden av.