Skip to main content
Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

med greske poteter og syrlig urtesmør

I dag skal vi bake fisk og cherrytomater i ovnen, og toppe det med en nydelig smørblanding med hvitløk og persille, som forvandles til en lekker saus. Ovnsbakte poteter og paprika med oregano passer perfekt til.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Under 50g karbo
Allergener:
Selleri
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 g

Oregano, tørket

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

125 g

Cherrytomater

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

½ pose

Basilikum

½ pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

50 g

Gresk salatost

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier628 kcal
Energi (kj)2626 kj
Fett29 g
Mettet fett13.6 g
Karbohydrater54.4 g
Sukker12 g
Fiber8.2 g
Protein35.1 g
Natrium408.1 mg
Calcium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Ildfast form
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Kok opp vann* i en liten kjele eller vannkoker. Ta ut smør* av kjøleskapet. Del poteter i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med oregano og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne.

Bak paprika
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm skiver. Fordel paprika på stekebrettet når potetene har 15 min igjen av tiden i ovnen.

Forbered grønnsaker
3

Press eller finhakk hvitløk. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Del cherrytomateri to. Finhakk persille og basilikum. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland urtesmør
4

Bland hvitløk, sitronskall [1 ts | 2 ts], sitronsaft [2 ss | 4 ss], grønnsaksbuljong, smør* [2 ss | 4 ss], kokende vann* [1 ss | 2 ss], persille og halvparten av basilikummen i en skål. Bland til smøret er smeltet. Plasser cherrytomater i bunnen av en mellomstor ildfast form med bakepapir. Drypp over olivenolje* [1 ss | 2 ss], krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt.

Bak fisk
5

Klapp forsiktig torsk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* og pepper* på begge sider. Plasser torsk over cherrytomater og hell urtesmøret over. Bak i 12-15 min, til gjennomstekt. Smuldre salatost over ferdige poteter. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett ovnsbakte poteter på tallerkener. Topp med ovnsbakt torsk og cherrytomater. Øs resterende urtesmør over torsken. Pynt med resterende basilikum. Server resterende sitronbåter ved siden av.