topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med sesambakte poteter og brokkoli

Kylling og poteter slår aldri feil, og i dag skal vi tilberede maten på en ekstra spennende måte. Vi skal ovnsbake kyllingfilet før vi gratinerer den med finrevet ost, samtidig som vi krydrer potetene med sesam og baker i ovnen med brokkoli. Vi lager også en grønn salat med ruccola ved siden av.

Tags:
Barnevennlig
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg
Sennep
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier618 kcal
Energi (kj)2588 kj
Fett24.9 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater50.5 g
Sukker6.3 g
Protein48.3 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forbered poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter.

Skyll ruccola.

Bak sesampoteter
2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skjær brokkoli i 1 cm biter.

Bland kylling med en skvett olivenolje, Jorda Rundt og en klype salt og pepper i en skål.

Bak kylling og brokkoli
4

Ta ut stekebrettet med potetene etter 20 min.

Plasser kylling på den ene siden av stekebrettet.

Fordel brokkoli ved siden av kylling, og bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper.

Bak i 17-19 min, til gjennomstekt.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Tilsett finrevet ost
5

Når det er 5 min igjen, strø finrevet ost over kyllingen og stek ut tiden.

Bland ruccola, balsamico og olivenolje i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett sesambakte poteter og brokkoli, kylling og salat på tallerkener.

Topp med en klatt aioli.