Kylling og poteter slår aldri feil, og i dag skal vi tilberede maten på en ekstra spennende måte. Vi skal ovnsbake kyllingfilet før vi gratinerer den med finrevet ost, samtidig som vi krydrer potetene med sesam og baker i ovnen med brokkoli. Vi lager også en grønn salat med ruccola ved siden av.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Brokkoli
300 g
Kyllingbryst
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
40 g
Ruccola
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til salat
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter.
Skyll ruccola.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
I mellomtiden, skjær brokkoli i 1 cm biter.
Bland kylling med en skvett olivenolje, Jorda Rundt og en klype salt og pepper i en skål.
Ta ut stekebrettet med potetene etter 20 min.
Plasser kylling på den ene siden av stekebrettet.
Fordel brokkoli ved siden av kylling, og bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper.
Bak i 17-19 min, til gjennomstekt.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Når det er 5 min igjen, strø finrevet ost over kyllingen og stek ut tiden.
Bland ruccola, balsamico og olivenolje i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett sesambakte poteter og brokkoli, kylling og salat på tallerkener.
Topp med en klatt aioli.