Ovnsbakt kyllingfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med Colcannon-mos og bakte cherrytomater

På menyen i dag tilbyr vi ovnsbakt kyllingfilet og hjemmelaget potetmos med purre og spinat. Mens potetene koker, bakes cherrytomatene i ovnen og vi lager en lekker hvitløkssaus. Vi håper dere er sultne, for maten er snart på bordet!

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

125 g

Cherrytomater

500 g

Poteter

4 g

Kjøttbuljong

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Purre

300 g

Kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier605 kcal
Energi (kj)2532 kj
Fett24.6 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater53.4 g
Sukker10.5 g
Protein44 g
Natrium370 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak cherrytomater
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft. Kok opp en kjele med vann og en klype salt.

Krydre kyllingbryst med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Brun kylling i 2 min på hver side. 

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag potetmos
2

Skjær cherrytomater i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til lett karamellisert.

Tilbered purre
3

Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger.

Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

Hell av vannet og tilsett melk [2 ss | 3 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Du kan tilsette en klatt smør om ønskelig. Sett til side med lokk så mosen holder varmen

Stek svinekjøtt
4

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Skjær purre [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek purre og spinat i 2-3 min, til spinaten faller sammen. Overfør til en skål.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen til middels høy varme.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og Hvitløksflørt, og la putre i 3-4 min. Tilsett eventuelt saus fra tallerkenen med svinekjøtt, og smak til med salt og pepper.

Bland purre og spinat i kjelen med potetmos.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.

Server
6

Anrett svinekjøtt og potetmos på tallerken.

Topp med ovnsbakte cherrytomater og saus.