Ponzu er en vanlig saus i det japanske kjøkkenet som smaker friskt av sitrusfrukten yuzu. Vi topper ovnsbakt hyse med ponzudressing, og serverer den på en seng av luftig jasminris med pannestekte grønnsaker som tilbehør. Så enkelt, men så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
250 g
Hyse
150 g
Jasminris
250 g
Brokkoli
25 ml
Soyasaus
15 ml
Ponzudressing
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
½ stk
Løk
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 dl
Vann til marinade
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp vann i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og l putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær lime i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Bland hvitløk, ponzudressing, soyasaus og vann i en liten skål.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Legg fisk i en ildfast form med bakepapir og topp med ponzumarinade.
Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Skjær brokkolibukett og stilk i 2 cm store biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkoli, gulrot og løk med sesamfrø, salt og en klype pepper i 5-6 min, eller til myknet.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Anrett hyse, sesamgrønnsaker og ris i dype tallerkener.
Topp fisk med ponzusaus.
Server med limebåter.