Skip to main content
Ovnsbakt hyse i ponzusaus

Ovnsbakt hyse i ponzusaus

med jasminris og sesamstekte grønnsaker

Ponzu er en vanlig saus i det japanske kjøkkenet som smaker friskt av sitrusfrukten yuzu. Vi topper ovnsbakt hyse med ponzudressing, og serverer den på en seng av luftig jasminris med pannestekte grønnsaker som tilbehør. Så enkelt, men så godt!

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Melkefri
Spis meg først
Allergener:
Pesce
Hvede
Soja
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

250 g

Hyse

150 g

Jasminris

250 g

Brokkoli

25 ml

Soyasaus

15 ml

Ponzudressing

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

½ stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 dl

Vann til marinade

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

Næringsinnhold

Kalorier529 kcal
Energi (kj)2212 kj
Fett6.2 g
Mettet fett1.9 g
Karbohydrater73.6 g
Sukker8.2 g
Fiber8.2 g
Protein41.8 g

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp vann i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og l putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered marinade
2

I mellomtiden, skjær lime i båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Bland hvitløk, ponzudressing, soyasaus og vann i en liten skål.

Ovnsbak fisk
3

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Legg fisk i en ildfast form med bakepapir og topp med ponzumarinade.

Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered grønnsaker
4

Skjær brokkolibukett og stilk i 2 cm store biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.

Stek grønnsaker
5

Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkoli, gulrot og løk med sesamfrø, salt og en klype pepper i 5-6 min, eller til myknet.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Server
6

Anrett hyse, sesamgrønnsaker og ris i dype tallerkener.

Topp fisk med ponzusaus.

Server med limebåter.