topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt hyse i ponzusaus

Pannestekt hyse i ponzusaus

med jasminris og sesamgrønnsaker

Ponzu er en vanlig saus i det japanske kjøkkenet, som smaker friskt av sitrusfrukten yuzu. Den passer perfekt til vår asia-inspirerte fiskerett. Vi steker hyse i pannen, og lar den godgjøre seg i en saus med ponzudressing, hvitløk og soyasaus. Samtidig ovnsbaker vi brokkoli og gulrot med sesamfrø for ekstra smak og sprøhet. Fisken og grønnsakene serveres på en seng av luftig jasminris, og toppes med ferskpresset limesaft.

Tags:
Rask
Kalorilett
Allergener:
Sesam
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

250 g

Brokkoli

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 stk

Vårløk

½ stk

Lime

1 stk

Hvitløk

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier636 kcal
Energi (kj)2659 kj
Fett19.7 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater69.5 g
Sukker7.7 g
Protein41.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjelen.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og l putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen koker.

Ovnsbak grønnsaker
2

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.

Legg grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, sesamfrø, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til møre.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, del lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland ponzusaus
4

Bland hvitløk, ponzudressing, soyasaus og vann [1 dl | 2 dl] i en liten skål.

Stek fisk
5

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Stek hyse i 2-3 min på den ene siden.

Snu og tilsett ponzusaus og smør [1 ss | 2 ss]. Stek videre i 1-2 min, til fisken er gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett hyse, sesamgrønnsaker og ris i skåler.

Øs ponzusaus over fisk og dryss over vårløk.

Press limesaft over fisk og ris.