Skip to main content
Ostegratinert kjøttdeig- og tortillalasagne
Ostegratinert kjøttdeig- og tortillalasagne

Ostegratinert kjøttdeig- og tortillalasagne

med sprø kål- og basilikumsalat

Lasagne er alltid en sikker rett på middagsmenyen, men den kan alltids lages på nye og spennende måter. Vi erstatter de klassiske lasagneplatene med tortillabrød i strimler, og legger en tomatbasert kjøttsaus lagvis i en ildfast form. Det hele toppes med en fyldig ostesaus, samt et dryss finrevet ost, før lasagnen får godgjøre seg i ovnen. Server med en frisk kålsalat med basilikum som tilbehør.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete)

2 stk

Hvitløk

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Middelhavsdrøm

390 g

Hakkede tomater

4 g

Buljong

1 stk

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

75 g

Spisskål, skåret

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Smør til saus

½ ts

Sukker til saus

1 dl

Vann til saus

1 ss

Smør til bechamel

1 ss

Mel til bechamel

2 dl

Melk til bechamel

¼ ts

Salt til bechamel

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier902 kcal
Energi (kj)3776 kj
Fett53 g
Mettet fett23.3 g
Karbohydrater60 g
Sukker18.3 g
Fiber6.8 g
Protein44.2 g
Natrium1222 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Stek kjøttdeig
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag kjøttsaus
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Stek hvitløk, Middelhavsdrøm, buljong og Hvitløksflørt med kjøttdeigen i 30 sek, til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, salt, smør, sukker og vann. La putre i 5-6 min, til sausen tykner.

Lag ostesaus
3

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett hvetemel, og visp til en jevning.

Visp inn litt og litt melk, til sausen tykner, ca 3-4 min.

Tilsett salt, halvparten av finrevet ost og en kype pepper. Visp til sausen er fri for klumper.

Lag lasagne
4

Legg halvparten av kjøttsaus i en liten ildfast form..

Skjær hvert tortillabrød i fire strimler. Legg halvparten av strimlene på kjøttsaus.

Fordel resten av kjøttsausen på tortillastrimlene, og topp med resterende tortillabrød.

Hell ostesaus på toppen, og dryss over resterende finrevet ost.

Bak i ovnen i 15-20 min, til sausen bobler og osten er gyllen.

Bland salat
5

I mellomtiden, grovhakk basilikum.

Bland basilikum, spisskål, olivenolje og salt i en stor skål.

Server
6

La lasagnen hvile før servering.

Fordel lasagne på tallerkener.

Server med kålsalat.