
Lasagne er alltid en sikker rett på middagsmenyen, men den kan alltids lages på nye og spennende måter. Vi erstatter de klassiske lasagneplatene med tortillabrød i strimler, og legger en tomatbasert kjøttsaus lagvis i en ildfast form. Det hele toppes med en fyldig ostesaus, samt et dryss finrevet ost, før lasagnen får godgjøre seg i ovnen. Server med en frisk kålsalat med basilikum som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete)
2 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Middelhavsdrøm
390 g
Hakkede tomater
4 g
Buljong
1 stk
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
75 g
Spisskål, skåret
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Smør til saus
½ ts
Sukker til saus
1 dl
Vann til saus
1 ss
Smør til bechamel
1 ss
Mel til bechamel
2 dl
Melk til bechamel
¼ ts
Salt til bechamel
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Stek hvitløk, Middelhavsdrøm, buljong og Hvitløksflørt med kjøttdeigen i 30 sek, til velduftende.
Tilsett hakkede tomater, salt, smør, sukker og vann. La putre i 5-6 min, til sausen tykner.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett hvetemel, og visp til en jevning.
Visp inn litt og litt melk, til sausen tykner, ca 3-4 min.
Tilsett salt, halvparten av finrevet ost og en kype pepper. Visp til sausen er fri for klumper.

Legg halvparten av kjøttsaus i en liten ildfast form..
Skjær hvert tortillabrød i fire strimler. Legg halvparten av strimlene på kjøttsaus.
Fordel resten av kjøttsausen på tortillastrimlene, og topp med resterende tortillabrød.
Hell ostesaus på toppen, og dryss over resterende finrevet ost.
Bak i ovnen i 15-20 min, til sausen bobler og osten er gyllen.

I mellomtiden, grovhakk basilikum.
Bland basilikum, spisskål, olivenolje og salt i en stor skål.

La lasagnen hvile før servering.
Fordel lasagne på tallerkener.
Server med kålsalat.

