Skip to main content
Nordisk kremet hysesuppe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordisk kremet hysesuppe

Nordisk kremet hysesuppe

med poteter og fersk dill

Hyse og dill går hånd i hånd, og skaper en perfekt harmoni i vår nordiske fiskesuppe. Vi lager en kremet variant som inneholder potet, fennikel, løk og gulrot. En perfekt middag for kalde og mørke kvelder!

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Spis meg først
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Selleri
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Fennikel

2 stk

Gulrot

250 g

Bakepotet

1 stk

Dill

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Bladpersille

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Løk

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør til grønnsaker

1 ss

Mel til grønnsaker

½ ts

Salt til suppe

1 dl

Melk til suppe

2 dl

Vann til suppe

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier593 kcal
Energi (kj)2482 kj
Fett28.5 g
Mettet fett17.1 g
Karbohydrater43.9 g
Sukker17.8 g
Protein38.8 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Grovhakk fennikel i 2 cm store biter.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Finhakk løk.

Stek grønnsaker
2

Smelt smør i en stor kjele på middels høy varme.

Stek fennikel, gulrot, løk og potet i 2-3 min, eller til myke.

Tilsett hvetemel, bland godt og stek i 1-2 min, til hvetemelet lukter nøtteaktig.

Lag suppe
3

Senk til middels varme og tilsett salt, matfløte, melk, soyasaus, vann, grønnsaksbuljong og en klype pepper.

La småkoke under lokk i 2-3 min, eller til noe tyknet.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Forbered fisk
4

Skjær fisk i 3 cm store biter.

Tørk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Tilsett fisk
5

Tilsett fisk i suppen.

La småkoke i 7-10 min, til fisken er gjennomkokt.

I mellomtiden, finhakk dill og persille.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett suppe i skåler og topp med dill og persille.