Hyse og dill går hånd i hånd, og skaper en perfekt harmoni i vår nordiske fiskesuppe. Vi lager en kremet variant som inneholder potet, fennikel, løk og gulrot. En perfekt middag for kalde og mørke kvelder!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Fennikel
2 stk
Gulrot
250 g
Bakepotet
1 stk
Dill
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Bladpersille
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Løk
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
2 ss
Smør til grønnsaker
1 ss
Mel til grønnsaker
½ ts
Salt til suppe
1 dl
Melk til suppe
2 dl
Vann til suppe
¼ ts
Salt til fisk
Grovhakk fennikel i 2 cm store biter.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Finhakk løk.
Smelt smør i en stor kjele på middels høy varme.
Stek fennikel, gulrot, løk og potet i 2-3 min, eller til myke.
Tilsett hvetemel, bland godt og stek i 1-2 min, til hvetemelet lukter nøtteaktig.
Senk til middels varme og tilsett salt, matfløte, melk, soyasaus, vann, grønnsaksbuljong og en klype pepper.
La småkoke under lokk i 2-3 min, eller til noe tyknet.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Skjær fisk i 3 cm store biter.
Tørk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.
Tilsett fisk i suppen.
La småkoke i 7-10 min, til fisken er gjennomkokt.
I mellomtiden, finhakk dill og persille.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett suppe i skåler og topp med dill og persille.