Skip to main content
Middelhavsinspirert sei 'en papillote'

Middelhavsinspirert sei 'en papillote'

med kalamataoliven og krydrede poteter

3.3
(65)

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Med dagens middag skal vi la oss inspirere av Middelhavets smaker. Vi skal tilberede sei 'en papillote', som betyr at fisken pakkes inn i bakepapir og stekes. I vår versjon skal seien ovnsbakes med rikelig smør slik at den blir ekstra saftig. Sammen med seien skal vi servere ovnsbakte poteter krydret med oregano, en svingende tomat- og olivensalsa med spennende middelhavskrydder og en frisk sitronyoghurt som passer utmerket til.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Tomat

40 g

Oliven

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Citrus

500 g

Poteter

1 g

Oregano, tørket

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

Næringsinnhold

Kalorier602 kcal
Energi (kj)2520 kj
Fett30.3 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater52.6 g
Sukker10 g
Fiber6.4 g
Protein29.1 g

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i båter.

Fordel poteter på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Forbered råvarer
2

Grovhakk tomat og løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Del oliven i to.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Skjær smør [2 ss | 4 ss] i små kuber.

Bland yoghurt
3

Bland tomat, oliven, løk, hvitløk, Middelhavsdrøm, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en stor klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Forbered sei
4

Tørk fisken lett med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt og pepper.

Legg fisk på et bakepapir i en ildfast form. Fordel smørkubene jevnt utover fisken og hell over grønnsaksblandingen.

Bak sei
5

Brett den andre siden av bakepapiret over fisken, rull og lukk igjen som en pakke. 

Når potetene har ca. 13 min igjen, sett fisken inn i ovnen og bak til gjennomstekt, 12-13 min.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, grønnsaker og poteter på tallerkener.

Drypp over resterende smør fra fiskepakken.

Legg resterende sitronbåter på siden.

Server sitronyoghurt i skåler på siden.