Velkommen til middelhavsfest! I dag drømmer vi oss bort til varme land når vi steker kyllingen med smakfulle krydder. Spennende tilbehør er en lekker tabbouleh av bulgur, agurk og rødløk. Vi lager også en mild og kremet yoghurtdressing som både store og små kommer til å elske.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Cherrytomater
1 pose
Bladpersille
1 stk
Agurk
300 g
Kyllingbryst
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Rødløk
½ stk
Sitron
2.5 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [2,5 dl | 4,5 dl] og kok opp. Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts I 1/2 ts]. Kok i 9-10 min, eller til mørt.
GRILLTIPS: Varm opp grillen på svært høy varme, hvis du vil grille kjøttet.
Krydre kylling med Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Stek kylling i 5-6 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.
GRILLTIPS: Grill kylling i 5-7 min på hver side. La hvile under folie i 5 min.
I mellomtiden, finhakk agurk og rødløk [1/2 stk, 2P].
Del cherrytomater i to.
Finhakk persille.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland bulgur, tomat, agurk, løk og sitronsaft [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland yoghurt, aioli og persille i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett bulgur på tallerkener toppet med kylling og en klatt dressing.
Server resterende sitronbåter på siden.