Denne kremete kyllingretten lages på null komma niks og er proppet med deilige middelhavssmaker. Vi skal pannesteke kylling sammen med løk og hvitløk, tilberede en herlig saus med fløte og et velutvalgt sortiment av middelhavskrydder, samt lage en bulgursalat med tomat og spinat. Retten pyntes med frisk persille. En rett som gir en deilig avslappende feriefølelse uansett årstid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Rødløk
300 g
Strimlet kyllingbryst
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 stk
Tomat
4 g
Kyllingbuljong
½ g
Chiliflak
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk varmen til middels og la putre i 9-10 min, eller til mørt.
I mellomtiden, skjær løk i tynne, halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en panne på middels høy varme.
Krydre kylling med en klype salt. Stek løk, hvitløk og kylling i 4-5 min, eller til gjennomstekt.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], Mamas Favoritt, Hvitløksflørt, chiliflak [1/2 pose, 2P], kyllingbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 dl | 2 dl]. La putre i 1-2 min, til sausen tykner.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Skyll spinat.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Når bulgur er ferdig, rør inn tomat, spinat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett sitronsaft.
Anrett bulgur i skåler.
Topp med kremet kylling.
Riv persille, og pynt retten.