topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert kylling

Middelhavsinspirert kylling

med bulgur og frisk persille

Denne kremete kyllingretten lages på null komma niks og er proppet med deilige middelhavssmaker. Vi skal pannesteke kylling sammen med løk og hvitløk, tilberede en herlig saus med fløte og et velutvalgt sortiment av middelhavskrydder, samt lage en bulgursalat med tomat og spinat. Retten pyntes med frisk persille. En rett som gir en deilig avslappende feriefølelse uansett årstid!

Tags:
Under 650 kcal
Superrask
Rask
Under 50g karbo
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Rødløk

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

2 stk

Tomat

4 g

Kyllingbuljong

½ g

Chiliflak

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier586 kcal
Energi (kj)2450 kj
Fett24.5 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater38.5 g
Sukker9.1 g
Protein46.2 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett bulgur og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk varmen til middels og la putre i 9-10 min, eller til mørt. 

I mellomtiden, skjær løk i tynne, halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek kylling
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en panne på middels høy varme.

Krydre kylling med en klype salt. Stek løk, hvitløk og kylling i 4-5 min, eller til gjennomstekt.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], Mamas Favoritt, Hvitløksflørt, chiliflak [1/2 pose, 2P], kyllingbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 dl | 2 dl]. La putre i 1-2 min, til sausen tykner.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten. 

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt. 

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Skyll spinat.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Når bulgur er ferdig, rør inn tomat, spinat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett sitronsaft. 

Server
4

Anrett bulgur i skåler.

Topp med kremet kylling.

Riv persille, og pynt retten.