topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk vegetarburrito

Meksikansk vegetarburrito

med pico de gallo og sprø kålsalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Gjør hverdagen til en fest med vegetarburritos! Vi fyller hver tortilla med saftig vegetardeig stekt med Tex-Mex, Panamat og chili, en sprø kålsalat og en fantastisk pico de gallo med tomat, rødløk, koriander, chili og limesaft. En hverdagsfavoritt som passer like godt i helgen.

Tags:
Rask
Vegetar
Klimasmart
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødløk

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamat

1 g

Chiliflak

75 g

Spisskål, skåret

4 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier769 kcal
Energi (kj)3216 kj
Fett28.8 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater88.2 g
Sukker14 g
Protein30.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Dersom du ikke har mikrobølgeovn, forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Finhakk rødløk og tomat. 

Skjær lime i båter. 

Grovhakk koriander.

Riv gulrot (uskrellet) grovt. 

Lag pico de gallo
2

Bland tomat, halvparten av rødløken, halvparten av korianderen, limesaft [½ ss | 1 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype chiliflak i en skål. Sett til side.

TIPS: Liker du ikke koriander, fjern eller redusér mengden.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak, det er sterkt.

Stek vegetardeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, resterende rødløk, revet gulrot, Tex-Mex, Panamat, en stor klype chiliflak (om ønskelig), salt [¼ ts | ½ ts] og sukker [¼ ts | ½ ts] i 3-4 min.

Rør inn vann [½ dl | 1 dl] og kok i ytterligere 1 min.

Lag kålsalat
4

Bland spisskål [½ pakke, 2P], resterende koriander, resterende limesaft og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Varm tortillabrød
5

Har du mikro, legg tortillabrød på en tallerken og varm i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.

Server
6

Fyll tortillabrød med vegetardeig, kålsalat, pico de gallo og en stor klatt yoghurt.

Brett sammen til en burrito.