Skip to main content
Marinert biff og søt sennepssaus
Marinert biff og søt sennepssaus

Marinert biff og søt sennepssaus

med varm potetsalat og gresk salatost

Et klassisk festmåltid når det er best - stekt Angus ytrefilet med varm potetsalat. Biffen marineres i Panamat-krydder, før den stekes til perfeksjon! Potetsalaten byr på mange spennende ingredienser som spinat, dill, gresskarkjerner og gresk salatost. Vi topper lat med en sur-søt sitron- og honningdressing.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Dill

100 g

Gresk salatost

(Inneholder: Melk)

½ stk

Squash

60 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

500 g

Poteter

4 g

Panamat

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)

300 g

Ytrefilet av storfe

½ stk

Sitron

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Egg, Sennep, Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

Næringsinnhold

Kalorier1012 kcal
Energi (kj)4235 kj
Fett67.9 g
Mettet fett27.7 g
Karbohydrater52.7 g
Sukker8.9 g
Fiber5.8 g
Protein51.3 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Marinér kjøtt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet. 

Bland Panamat og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Bland kjøtt i marinaden og krydre med en klype salt og pepper. 

Stek grønnsaker
2

Del poteter i kvarte.

Fordel poteter på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min.

Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne skiver.

Når potetene har 10 min igjen av steketiden, legg squash på stekebrettet med potetene.

Lag sennepssaus
3

Varm opp en stekepanne på høy varme. 

Rist gresskarkjerner i 2-3 min. Sett til side i en skål.

Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.

Bland creme fraiche [½ pakke, 2P], majones, honning- og sennepsdressing, en skvett sitronsaft, salt [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper i en skål. Smak til med mer sitronsaft om ønskelig.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk litt middels høy varme og stek i 1-2 min på hver side for medium rå. La kjøttet hvile på en tallerken under folie.

GRILLTIPS: Grill biffen i 1 min på hver side. Senk til middels lav varme og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt.

TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min mer for godt stekt.

Lag potetsalat
5

Grovhakk dill.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Når grønnsakene er ferdig stekt, tilsett spinat, dill, gresskarkjerner og smuldret gresk salatost på stekebrettet. Bland godt.

Server
6

Anrett potetsalat og biff på tallerkener.

Hell over sennepssaus.

Server sitronbåter og resterende saus på siden.