I dag skal vi lage en herlig luksusrett som du kan servere gjester, eller skjemme bort familien litt ekstra. Vi skal lage en mør og god ytrefilet av storfe som vi marinerer. Tilbehøret i dag er en tomatsalat med agurk, sjalottløk, ruccola og persille, sprø pommes frites krydret med rosmarin og en rødvinssaus som binder alt sammen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Rosmarin
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
300 g
Ytrefilet av storfe
1 stk
Agurk
½ stk
Sjalottløk
40 g
Ruccola
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
2 stk
Tomat
2 ss
Olivenolje (steg 2)
½ dl
Vann (steg 5)
Sett ovnen 240°/220°C (varmluft).
Ta kjøttet ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur.
Plukk og finhakk rosmarinblader [1/2 stk, 2P].
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland Middelhavsdrøm, hvitløk og en skvett olivenolje i en skål. Legg kjøttet i skålen og bland godt, til dekket med krydder.
Sett til side for marinering.
Skjært tomat i båter.
Skjær agurk i halve skiver.
Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].
Legg ruccola, tomat, agurk, sjalottløk, balsamico [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Vent med å blande sammen til rett før servering, slik at ruccolaen ikke blir slapp.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Når oljen er varm, brun kjøttet i 1 min på hver side. Senk varmen litt, og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare.
TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du liker det mer stekt. Pakk inn i folie, og la hvile til servering. Biffen vil fortsette å steke i folien.
Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssaus i stekepannen og rør godt. Kok opp på middels høy varme, og la småkoke i 1-2 min.
TIPS: Ikke vask stekepannen, kraften fra kjøttet vil gi smak til sausen.
Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener med salat.
Hell rødvinssaus over biffen.
Server poteter og aioli på siden.