Marinert biff og rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinert biff og rødvinssaus

Marinert biff og rødvinssaus

med rosmarinkrydrede pommes frites og tomatsalat

I dag skal vi lage en herlig luksusrett som du kan servere gjester, eller skjemme bort familien litt ekstra. Vi skal lage en mør og god ytrefilet av storfe som vi marinerer. Tilbehøret i dag er en tomatsalat med agurk, sjalottløk, ruccola og persille, sprø pommes frites krydret med rosmarin og en rødvinssaus som binder alt sammen.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Rosmarin

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

300 g

Ytrefilet av storfe

1 stk

Agurk

½ stk

Sjalottløk

40 g

Ruccola

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier793 kcal
Energi (kj)3317 kj
Fett45 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater56.2 g
Sukker11.6 g
Protein41.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen 240°/220°C (varmluft). 

Ta kjøttet ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur. 

Plukk og finhakk rosmarinblader [1/2 stk, 2P].

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.  

Mariner kjøtt
2

Finhakk eller press hvitløk.

Bland Middelhavsdrøm, hvitløk og en skvett olivenolje i en skål. Legg kjøttet i skålen og bland godt, til dekket med krydder.

Sett til side for marinering.

Bland salat
3

Skjært tomat i båter. 

Skjær agurk i halve skiver. 

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].

Legg ruccola, tomat, agurk, sjalottløk, balsamico [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Vent med å blande sammen til rett før servering, slik at ruccolaen ikke blir slapp.

Stek biff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Når oljen er varm, brun kjøttet i 1 min på hver side. Senk varmen litt, og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. 

TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du liker det mer stekt. Pakk inn i folie, og la hvile til servering. Biffen vil fortsette å steke i folien.

Lag saus
5

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssaus i stekepannen og rør godt. Kok opp på middels høy varme, og la småkoke i 1-2 min. 

TIPS: Ikke vask stekepannen, kraften fra kjøttet vil gi smak til sausen.

Server
6

Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener med salat.

Hell rødvinssaus over biffen.

Server poteter og aioli på siden.