Våre matkasserHjelpGavekort
Malaysisk svinelaksa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Malaysisk svinelaksa

Malaysisk svinelaksa

med jasminris og fersk thaibasilikum

Denne middagen kan vi garantere vil varme både kropp og sjel! En malaysisk laksa med svinekjøtt, gulrot, paprika og ingefær som vi serverer med ris, thaibasilikum og lime. Risen passer seg selv mens vi steker kjøtt og grønnsaker, som vi deretter lar putre sammen med den nydelige rød karrisausen. Topp med thai basilikum og en skvett limesaft for en ekstra smakfull middag!

Tags:
Under 650 kcal

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

30 g

Rød karripasta

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Paprika

100 ml

Kokosmelk

1 stk

Lime

1 stk

Ingefær

½ pose

Thaibasilikum

1 stk

Gulrot

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

1 dl

Vann (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier639 kcal
Energi (kj)2674 kj
Fett17.21 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater75.01 g
Sukker11.7 g
Protein44.53 g
Natrium0 mg

Kasserolle
Stor kjele

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør rundt og kok under lokk på middels lav varme i 12 min. 

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered råvarer
2

Skjær gulrot (uskrellet) i staver. Riv ingefær fint. Skjær paprika i 1/2 cm tykke staver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Skjær thaibasilikum i tynne skiver. Skjær svinekam i to like store stykker per pers. på et eget skjærebrett. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og paprika i 2-3 min, til møre. Overfør til en tallerken. 

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje* stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. Tørk av stekepannen.

Lag saus
5

Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Tilsett rød karripasta, ingefær og Ga-Laksa og stek i 1-2 min. Tilsett kokosmelk og vann* [1 dl | 2 dl] gradvis under omrøring. La putre i 2-3 min. Tilsett gulrot og paprika. Kok i ytterligere 2-3 min, eller til lett tyknet. Smak til med limesaft og pepper*. 

Server
6

Anrett ris og svinekjøtt i dype tallerkener. Topp med grønnsaker i laksa-saus (sørg for å få med all sausen). Pynt med thaibasilikum. Server resterende limebåter ved siden av. 

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image