Våre matkasserHjelpGavekort
Lynstekt svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lynstekt svinekjøtt

Lynstekt svinekjøtt

med ovnsbakte rotfrukter og kremet pestodressing

I dag skal vi ovnsbake poteter og rotfrukter med vår aromatiske krydderblanding, som vi kaller Hvitløksflørt. Vi skal også steke schnitzler, som vi marinerer først. Alt serveres med en kremet pestodressing og ristede sesamfrø.

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

500 g

Poteter

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Squash

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Kremet pestodressing

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier626 kcal
Energi (kj)2620 kj
Fett16.98 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater72.46 g
Sukker20.7 g
Protein46.61 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær løk i 2 cm båter. Skjær rødbete, pastinakk, gulrot og poteter (alle uskrellet) i 2 cm terninger. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Hvitløksflørt og en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til møre.

Krydre kjøtt
2

Skjær svinekjøtt i to like tynne stykker på et eget skjærebrett. Bland svinekjøtt, Jorda Rundt og en klype salt* og pepper* i en skål.

Tilsett squash
3

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke halve skiver. Når det gjenstår 15 min av tiden til rotfruktene i ovnen, tilsett squash på samme stekebrett.

Stek svinekjøtt
4

Når rotfruktene har 5 min igjen av steketiden i ovnen, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. TIPS: Hvis kjøttet blir ferdig før grønnsakene, kan du pakke det inn i sølvpapir og la hvile frem til servering.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Tilsett spinat på stekebrettet med ovnsbakte rotfrukter og bland godt. Skjær svinekjøtt i tynne skiver.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. Topp med svinekjøtt. Drypp en klatt med kremet pestodressing over svinekjøttet.