Våre matkasserHjelpGavekort
Kylling shawarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Kylling shawarma

Kylling shawarma

med pommes frites og stekt halloumi

STREET FOOD

Kylling shawarma med ovnsbakte potetbåter og stekt halloumi.

Tags:
Proteinrik
Allergener:
Sesam
Sennep
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

1 stk

Rødløk

1 pose

Mynte

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

½ stk

Granateple

300 g

Strimlet kyllingbryst

7.5 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

4 g

Mild Mahal

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Matbrød

(Inneholder Sesam, Gluten, Hvete)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Sitron

½ stk

Halloumi

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1050 kcal
Energi (kj)4395 kj
Fett32.28 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater119.24 g
Sukker21 g
Protein68.33 g
Natrium0.8 mg

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tynne pommes frites.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gyllen.

2

Skjær rødløk i tynne skiver. Plukk mynte og grovhakk.

Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 1 cm biter. Grovhakk halloumi [½ pakke, 2P] i 2 cm biter.

Skyll spinat. Del sitron [½ stk, 2P] i to.

Rull granateple [½ stk, 2P] mellom hendene for å løsne frøene. Del i to, legg i en skål med vann og plukk løs frøene. Fjern vannet og det hvite.

TIPS: Å skrelle granateple under vann forhindrer at alt blir rosa.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Krydre kyllingstrimler med en klype salt.

Stek kyllingstrimler, løk, halvparten av hvitløken, en skvett sitronsaft, Mild Mahal og Dukkah-godt [½ pakke, 2P] i 4-5 min, til gjennomstekt. Rør av og til.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Når potetene har 8 min igjen, legg matbrød på stekebrettet og stek i 8 min.

Bland yoghurt, resterende hvitløk, en skvett sitronsaft, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

5

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en ny stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 5-6 min, snu av og til, til gyllen. 

Tilsett granateple og mynte, og bland godt.

6

Del matbrød i to.

Smør på yoghurtdressing på hvert brød. Fyll med spinat og kylling.

Topp kylling med yoghurtdressing og tomat.

Server halloumi, pommes frites og resterende yoghurtdressing på siden.