topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling Kiev

Kylling Kiev

med ovnsbakte rotfrukter og aioli

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Sitron

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Pastinakk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Smør (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier669 kcal
Energi (kj)2798 kj
Fett36.59 g
Mettet fett14.5 g
Karbohydrater37.29 g
Sukker17.2 g
Protein43.15 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Ta smør* ut av kjøleskapet. Skjær gulrot (uskrellet), pastinakk og rødbeter (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær rødløk i 3 cm tykke båter. Fordel alle grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min. TIPS: Skjær rotfruktene i like store biter, så blir de jevnt stekt.

Forbered kylling
2

Finhakk hvitløk og persille. Riv en klype sitronskall, og skjær sitron i båter. Bland smør* [3 ss | 6 ss], hvitløk, sitronskall, halvparten av persillen og en klype salt* og pepper* i en skål. Mos med en gaffel. Legg en flat hånd over kyllingbryst og skjær på skrått, uten å skjære helt gjennom. Åpne kyllingbryst og smør med hvitløkssmør. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Paner kylling
3

Pisk egg* [1 stk| 2 stk] i en skål. I en ny skål, bland panko, resterende persille og en klype salt* og pepper*. Forsiktig dypp kyllingen i egg*, deretter pankoblandingen. Sett til side på en ren tallerken. TIPS: Vær forsiktig når du panerer kyllingen, slik at hvitløkssmøret holder seg inni.

Tilbered kylling
4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek panert kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 6-10 min. TIPS: Litt av hvitløkssmøret kommer til å sive ut, men det kan du servere på siden. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Når grønnsakene er ferdige, bland spinat på det varme stekebrettet til spinaten faller litt sammen.

Server
6

Fordel ovnsbakte grønnsaker og kylling Kiev på tallerkener. Bruk en skje til å dryppe over resterende hvitløkssmør fra stekebrettet. Server aioli og sitronbåter på siden.