Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Sitron
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Pastinakk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Rødløk
3 ss
Smør (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Ta smør* ut av kjøleskapet. Skjær gulrot (uskrellet), pastinakk og rødbeter (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær rødløk i 3 cm tykke båter. Fordel alle grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min. TIPS: Skjær rotfruktene i like store biter, så blir de jevnt stekt.
Finhakk hvitløk og persille. Riv en klype sitronskall, og skjær sitron i båter. Bland smør* [3 ss | 6 ss], hvitløk, sitronskall, halvparten av persillen og en klype salt* og pepper* i en skål. Mos med en gaffel. Legg en flat hånd over kyllingbryst og skjær på skrått, uten å skjære helt gjennom. Åpne kyllingbryst og smør med hvitløkssmør. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Pisk egg* [1 stk| 2 stk] i en skål. I en ny skål, bland panko, resterende persille og en klype salt* og pepper*. Forsiktig dypp kyllingen i egg*, deretter pankoblandingen. Sett til side på en ren tallerken. TIPS: Vær forsiktig når du panerer kyllingen, slik at hvitløkssmøret holder seg inni.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek panert kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 6-10 min. TIPS: Litt av hvitløkssmøret kommer til å sive ut, men det kan du servere på siden. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Når grønnsakene er ferdige, bland spinat på det varme stekebrettet til spinaten faller litt sammen.
Fordel ovnsbakte grønnsaker og kylling Kiev på tallerkener. Bruk en skje til å dryppe over resterende hvitløkssmør fra stekebrettet. Server aioli og sitronbåter på siden.