By på ekte hverdagsluksus med vår kremete toscanske laks med gratinerte tomater. Denne premiumretten kombinerer enkle trinn med råvarer i toppklasse, hvilket gjør det lett å sette sammen et imponerende måltid som smaker himmelsk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
50 g
Soltørkede tomater
1 stk
Hvitløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
400 g
Småpoteter
1 stk
Basilikum
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)
40 g
Ruccola
1 stk
Squash
2 stk
Tomat
15 g
Kapers
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Citrus
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til pesto
½ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til pesto
½ ss
Olje til steking
1 ss
Olje til panering
1 ss
Smør til fisk
Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell ut vannet og sett til side under lokk.
I mellomtiden, finhakk kapers.
Halver tomat.
Bland panko, kapers, olivenolje og en klype pepper i en liten skål.
Fordel tomat på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir. Topp med panko- og kapersblanding, og trykk forsiktig så blandingen fester seg.
Skjær squash i tynne halvmåner og fordel dem på den andre siden av stekebrettet.
Drypp over en skvett oliveolje og krydre med salt og en klype pepper.
Ovnsbak tomat og squash i 15-25 min, eller til myknet og brunet.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Skjær smør i terninger.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
Legg med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Topp med smørterninger.
Bak i ovnen i 15-20 min, til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Finhakk basilikum.
Halver sitrusfrukt.
Finhakk pistasjnøtter.
Bland olivenolje, basilikum, pistasjnøtter, halvparten av finrevet ost, en skvett sitrusfruktsaft, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Finhakk soltørkede tomater.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.
Stek hvitløk og soltørkede tomater i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett matfløte og resterende finrevet ost, og rør godt. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.
Vend pistasjpesto, squash og ruccola med poteter rett før servering.
Anrett laks, potetsalat og tomater på tallerkener.
Øs saus over laks.