Skip to main content
Kremet toscansk laks og gratinerte tomater
Kremet toscansk laks og gratinerte tomater

Kremet toscansk laks og gratinerte tomater

med pistasj- og pestopotetsalat

By på ekte hverdagsluksus med vår kremete toscanske laks med gratinerte tomater. Denne premiumretten kombinerer enkle trinn med råvarer i toppklasse, hvilket gjør det lett å sette sammen et imponerende måltid som smaker himmelsk.

Allergener:
Fisk
Melk
Egg
Nødder
pistasjnøtter
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

50 g

Soltørkede tomater

1 stk

Hvitløk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

400 g

Småpoteter

1 stk

Basilikum

15 g

Pistasjnøtter

(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)

40 g

Ruccola

1 stk

Squash

2 stk

Tomat

15 g

Kapers

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Citrus

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til pesto

½ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til pesto

½ ss

Olje til steking

1 ss

Olje til panering

1 ss

Smør til fisk

Næringsinnhold

Kalorier1219 kcal
Energi (kj)5098 kj
Fett81.2 g
Mettet fett25.5 g
Karbohydrater58.5 g
Sukker15.7 g
Protein60 g
Natrium92.5 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet og sett til side under lokk.

I mellomtiden, finhakk kapers.

Halver tomat.

Bland panko, kapers, olivenolje og en klype pepper i en liten skål.

Ovnsbak grønnsaker
2

Fordel tomat på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir. Topp med panko- og kapersblanding, og trykk forsiktig så blandingen fester seg.

Skjær squash i tynne halvmåner og fordel dem på den andre siden av stekebrettet.

Drypp over en skvett oliveolje og krydre med salt og en klype pepper.

Ovnsbak tomat og squash i 15-25 min, eller til myknet og brunet.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Ovnsbak laks
3

Skjær smør i terninger.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.

Legg med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Topp med smørterninger.

Bak i ovnen i 15-20 min, til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag pesto
4

I mellomtiden, skyll ruccola.

Finhakk basilikum.

Halver sitrusfrukt.

Finhakk pistasjnøtter.

Bland olivenolje, basilikum, pistasjnøtter, halvparten av finrevet ost, en skvett sitrusfruktsaft, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Finhakk soltørkede tomater.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.

Stek hvitløk og soltørkede tomater i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett matfløte og resterende finrevet ost, og rør godt. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

Vend pistasjpesto, squash og ruccola med poteter rett før servering.

Server
6

Anrett laks, potetsalat og tomater på tallerkener.

Øs saus over laks.