Kremet laksegrateng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet laksegrateng

Kremet laksegrateng

med osteblandet potetmos og fersk ruccola

Falt du for den fristende tittelen på denne oppskriften? Vi garanterer at du ikke vil bli skuffet over resultatet. I kveld lager vi en fantastisk laksegrateng med spinat og ostesaus, som toppes med kremet potetmos med ost. Det perfekte tilbehøret er en frisk ruccolasalat med olivenolje og sitron.

Tags:
Enkel
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Bakepotet

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg Kan inneholde Egg, Melk)

40 g

Ruccola

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Pastinakk

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier885 kcal
Energi (kj)3703 kj
Fett52.2 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater63.7 g
Sukker10 g
Protein42.9 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft). 

Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell poteter og pastinakk, og skjær i 2 cm biter.

Kok poteter og pastinakk i 11-13 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], finrevet ost og en klype pepper. Mos til glatt og sett til side under et lokk. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk eller press hvitløk. 

Fjern skinnet fra fisk og skjær i 3 cm biter på et eget skjærebrett.

Bland panko, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag grateng
3

Bland mornaysaus, vann [1/2 dl | 1 dl], Hvitløksflørt, hvitløk og en klype pepper sammen i en ildfast form. Bland inn fisk og fordel jevnt utover.  

Når potetmosen er ferdig, fordel mos over fisk. 

Strø over panko og bak i ovnen i 12-15 min, eller til toppen er gyllen og sausen bobler.

TIPS: Laksen er ferdig når den er matt i midten.

Avkjøl grateng
4

Når gratengen er ferdig, ta den ut av ovnen og sett til side til avkjøling i et par minutter før servering.

Lag salat
5

Rett før servering, bland sammen ruccola, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], en klype salt og pepper og en skvett sitronsaft i en skål.

Server
6

Anrett fiskegrateng på tallerkener.

Legg ruccola på siden.