topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kyllingwok

Kremet kyllingwok

med jasminris og stekt spisskål

På bare 20 minutter er denne retten ferdig! Vi steker kyllingstrimler og grønnsaker med en smakfull krydderblanding og kremet kokosmelk. Vi steker også jasminris som blander seg med de andre ingrediensene på tallerkenen. Alt toppes vårløk og en klype chiliflak for litt ekstra kick!

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

200 ml

Kokosmelk

8 g

Ga-Laksa

150 g

Jasminris

2 stk

Gulrot

2 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Lime

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier846 kcal
Energi (kj)3539 kj
Fett41.1 g
Mettet fett21.8 g
Karbohydrater78 g
Sukker13.2 g
Protein38.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Tilsett ris, rør godt og senk til lav varme. Kok under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

Riv gulrot grovt. Finhakk hvitløk.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kylling med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i 3-4 min. Tilsett gulrot, hvitløk, Ga-laksa og en klype chiliflak, og stek i ytterligere 2-3 min. Senk til middels høy varme. Tilsett kokosmelk, vann* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1 ts | 2 ts], sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i 2-3 min. Tilsett spisskål og stek i 1 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett lime
4

Skjær lime i båter. Tilsett en skvett limesaft i stekepannen.

Finhakk vårløk
5

Finhakk vårløk.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kremet kylling med grønnsaker. Pynt med vårløk og en klype chiliflak. TIPS: Smak til med chiliflak - det er sterkt.