HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Kyllingwok
topBanner
Kremet kyllingwok

Kremet kyllingwok

med jasminris og stekt spisskål

På bare 20 minutter er denne retten ferdig! Vi steker kyllingstrimler og grønnsaker med en smakfull krydderblanding og kremet kokosmelk. Vi steker også jasminris som blander seg med de andre ingrediensene på tallerkenen. Alt toppes vårløk og en klype chiliflak for litt ekstra kick!

Tags:RaskHvetefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

200 ml

Kokosmelk

8 g

Ga-Laksa

150 g

Jasminris

2 stk

Gulrot

2 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Lime

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier846 kcal
Energi (kj)3539 kj
Fett41.05 g
Mettet fett21.8 g
Karbohydrater77.96 g
Sukker13.2 g
Protein38.5 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Tilsett ris, rør godt og senk til lav varme. Kok under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Riv gulrot grovt. Finhakk hvitløk.

3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kylling med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i 3-4 min. Tilsett gulrot, hvitløk, Ga-laksa og en klype chiliflak, og stek i ytterligere 2-3 min. Senk til middels høy varme. Tilsett kokosmelk, vann* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1 ts | 2 ts], sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i 2-3 min. Tilsett spisskål og stek i 1 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær lime i båter. Tilsett en skvett limesaft i stekepannen.

5

Finhakk vårløk.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kremet kylling med grønnsaker. Pynt med vårløk og en klype chiliflak. TIPS: Smak til med chiliflak - det er sterkt.