topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kokoskylling

Kremet kokoskylling

med jasminris og stekt spisskål

På bare 20 minutter er denne retten ferdig! Vi steker kyllingstrimler og grønnsaker med en smakfull krydderblanding og kremet kokosmelk. Vi steker også jasminris som blander seg med de andre ingrediensene på tallerkenen. Alt toppes vårløk og en klype chiliflak for litt ekstra kick!

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

250 ml

Kokosmelk

150 g

Jasminris

2 stk

Gulrot

2 stk

Hvitløk

½ g

Chiliflak

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Lime

8 g

Goan xacuti

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier863 kcal
Energi (kj)3612 kj
Fett44.3 g
Mettet fett24.7 g
Karbohydrater75.4 g
Sukker11.8 g
Protein38.1 g
Natrium6.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. 

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Riv gulrot (uskrellet) grovt. 

Finhakk hvitløk.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. 

Krydre kyllingfilet med salt [1/2 ts | 1 ts] på begge sier.

Stek kylling i 3-4 min. 

Tilsett gulrot, hvitløk, Goan Xacuti og en klype chiliflak og stek i ytterligere 2-3 min.

Tilsett lime
4

Senk til middels høy varme og tilsett kokosmelk, vann [½ dl | 1 dl] salt [1/2 ts | 1 ts], sukker [½ ts | 1 ts] og pepper. La putre i 2-3 min. Tilsett spisskål og stek i 1 min.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Del lime i to. 

Tilsett en skvett limesaft i kyllingwoken.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kyllingwok. 

Strø over en klype chiliflak om du liker sterk mat.