Skip to main content
Kremet cajunlaks
Kremet cajunlaks

Kremet cajunlaks

med sjampinjong og pastinakkmos

Laks er en herlig fisk som både smaker godt og er enkel å tilberede. Vi steker den, før vi lar den godgjøre seg i en fyldig fløtesaus smaksatt av cajunkrydder og sitron. Samtidig lager vi en kremet mos laget av potet og pastinakk. Server med pannestekt sopp, grønnkål og løk på siden.

Tags:
Hvetefri
Rask
Allergener:
Melk
Sulfitter
Selleri
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

25 g

Grønnkål

100 g

Sjampinjong

1 stk

Sitron

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Pastinakk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til fisk

Næringsinnhold

Kalorier841 kcal
Energi (kj)3520 kj
Fett45.9 g
Mettet fett17.2 g
Karbohydrater71.6 g
Sukker17.3 g
Fiber11.1 g
Protein37.3 g
Kolesterol100 mg
Natrium465.5 mg
Potassium159.5 mg
Calcium10.8 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm store biter.

Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper, og mos til mykt. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremet mos.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Grovhakk sopp.

Halver sitron.

Stek råvarer
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, grønnkål og sopp i 5-6 min, til myknet.

Krydre med salt og pepper, og sett til side på en tallerken.

Stek laks
4

Tørk av stekepannen og varm opp olivenolje på middels høy varme.

Tørk laksefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min.

Lag saus
5

Vend laks og tilsett smør og Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek.

Senk til middels varme. Tilsett sitronsaft, grønnsaksbuljong, vann og sukker, og la putre i 2-3 min.

Rør inn matfløte og la putre i ytterligere 1 min, til saus tykner og laks er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett laks, mos og grønnsaker på tallerkener.

Øs saus over laks.