Drøm deg vekk til Hellas med vår fantastiske kofta-oppskrift. Vi ovnsbaker fries smaksatt med middelhavskrydder, og byr på en lekker og frisk gresk salat med cherrytomater, reddiker og salatost som tilbehør. Koftaene stekes gylne, før de serveres med ristede pitabrød i mynteolje og en mild hjemmelaget dilltzatziki som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Reddiker
2 stk
Pitabrød
25 g
Brødrasp
1 stk
Hvitløk
4 g
Panamat
4 g
Middelhavsdrøm
125 g
Cherrytomater
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Salat
150 g
Yoghurt
1 pose
Dill
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
100 g
Gresk salatost
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til dressing
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 stk
Egg til koftaer
½ ts
Salt til koftaer
2 ss
Olje til urteolje
¼ ts
Salt til urteolje
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne fries.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Middelhavsdrøm, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.
Finhakk dill.
Finhakk eller press hvitløk.
Riv agurk grovt og press ut så mye væske som mulig i et rent kjøkkenhåndkle.
Bland agurk, hvitløk, yoghurt, dill, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Skjær av rotdelen av salat og grovhakk.
Halver cherrytomat.
Skjær reddik i tynne skiver.
Smuldre gresk ost.
Bland salat, cherrytomat, reddik, salatost, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Bland kjøttdeig, Panamat, brødrasp, egg, salt og en klype pepper i en stor skål.
Form deig til 8 cm lange koftaer (3 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek koftaer i 2-3 min, eller til brunet. Snu regelmessig. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekte.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk mynte.
Bland mynte, olivenolje og salt i en liten skål.
Fordel pitabrød på et stekebrett med bakepapir, og pensle med mynteolje.
Varm i ovnen i 2-3 min, eller til ristet.
Skjær i kvarte biter.
Anrett kofta, potet, gresk salat og pitabrød på tallerkener.
Server med tzatziki.