Sheperd's pie er en klassisk engelsk rett bestående av kjøttsaus og potetmos som gratineres i ovnen. Kjøttsausen består av blant annet rødvinssaus og krydres med middelhavskrydder. Som forfriskende tilbehør serverer vi en grønn salat med gulrot og estragon.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
400 g
Bakepotet
4 g
Middelhavsdrøm
8 g
Hvitløksflørt
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
4 g
Kyllingbuljong
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 boks
Tomatpure
1 pose
Estragon
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
60 g
Salatblanding
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Ketchup (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], finrevet ost og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, finhakk løk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, salt [1/2 ts | 1 ts] og løk i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm og tomatpure. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kyllingbuljong, ketchup [1 ss | 2 ss], rødvinssaus og vann [1 dl | 2 dl].
Rør godt og la putre i 2-3 min, eller til tyknet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.
Overfør kjøttdeig og saus til en ildfast form.
Fordel potetmos i et jevnt lag over kjøttdeigen.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til gyllen og boblende.
I mellomtiden, grovhakk estragon.
Skyll salat.
Skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.
Rett før servering, bland salat, estragon, gulrot, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
TIPS: Ha estragon kun på voksenporsjonene dersom barna ikke liker det.
Avkjøl shepard's pie litt før servering.
Anrett på tallerkener.
Server salat på siden.