Klassisk Shepherd's pie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk Shepherd's pie

Klassisk Shepherd's pie

med osteblandet potetmos og salat

Sheperd's pie er en klassisk engelsk rett bestående av kjøttsaus og potetmos som gratineres i ovnen. Kjøttsausen består av blant annet rødvinssaus og krydres med middelhavskrydder. Som forfriskende tilbehør serverer vi en grønn salat med gulrot og estragon.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

400 g

Bakepotet

4 g

Middelhavsdrøm

8 g

Hvitløksflørt

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

4 g

Kyllingbuljong

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

1 boks

Tomatpure

1 pose

Estragon

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Ketchup (steg 3)

1 dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier681 kcal
Energi (kj)2851 kj
Fett34.5 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater55.8 g
Sukker16.9 g
Protein36.5 g
Natrium442 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], finrevet ost og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Stek kjøttdeig og løk
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kjøttdeig, salt [1/2 ts | 1 ts] og løk i 4-5 min, eller til brunet.

Lag saus
3

Tilsett Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm og tomatpure. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kyllingbuljong, ketchup [1 ss | 2 ss], rødvinssaus og vann [1 dl | 2 dl].

Rør godt og la putre i 2-3 min, eller til tyknet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.

Lag Sheperd's pie
4

Overfør kjøttdeig og saus til en ildfast form.

Fordel potetmos i et jevnt lag over kjøttdeigen.

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til gyllen og boblende.

Lag salat
5

I mellomtiden, grovhakk estragon.

Skyll salat.

Skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.

Rett før servering, bland salat, estragon, gulrot, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.

TIPS: Ha estragon kun på voksenporsjonene dersom barna ikke liker det.

Server
6

Avkjøl shepard's pie litt før servering.

Anrett på tallerkener.

Server salat på siden.