
Falt du for den fristende overskriften på oppskriftne? Vi garanterer at dette blir en ny favoritt rundt middagsbordet. Vi serverer hoisinstekt kjøttdeig av svin og storfe, hvitløk, ingefær, gulrot og kål på en seng av luftig sesamris. Kjøttdeigen toppes med en kremet srirachamajones og fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 ts
Ingefær
60 g
Hoisinsaus
(Inneholder: Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Vårløk
1 stk
Pak choi
1 stk
Løk
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
150 g
Jasminris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Sukker til saus
2 ss
Vann til saus

Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
Vend sesamfrø i kjelen med ferdigkokt ris.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Riv ingefær fint.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min.
Tilsett kjøttdeig, salt og en klype pepper. Stek i ytterligere 4-5 min, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Rør inn gulrot, vårløk og rødkål. Stek i 2-3 min. Rør av og til.

Rør inn hoisinsaus, soyasaus, sukker, hvitvinseddik og vann. Kok i 1 min.

Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kjøttdeig og en klatt srirachamajones.

