Skip to main content
Hoisinstekt kjøttdeig

Hoisinstekt kjøttdeig

med sesamris og spicy srirachamajones

Falt du for den fristende overskriften på oppskriftne? Vi garanterer at dette blir en ny favoritt rundt middagsbordet. Vi serverer hoisinstekt kjøttdeig av svin og storfe, hvitløk, ingefær, gulrot og kål på en seng av luftig sesamris. Kjøttdeigen toppes med en kremet srirachamajones og fersk vårløk.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesam
Soya
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ts

Ingefær

60 g

Hoisinsaus

(Inneholder: Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

50 g

Vegansk srirachamajones

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Vårløk

1 stk

Pak choi

1 stk

Løk

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Sukker til saus

2 ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier844 kcal
Energi (kj)3532 kj
Fett41.4 g
Mettet fett10.3 g
Karbohydrater83.3 g
Sukker17.4 g
Fiber4.7 g
Protein30.6 g
Natrium7240 mg
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

Vend sesamfrø i kjelen med ferdigkokt ris.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

Riv ingefær fint.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min.

Tilsett kjøttdeig, salt og en klype pepper. Stek i ytterligere 4-5 min, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Stek grønnsaker
4

Rør inn gulrot, vårløk og rødkål. Stek i 2-3 min. Rør av og til.

Lag saus
5

Rør inn hoisinsaus, soyasaus, sukker, hvitvinseddik og vann. Kok i 1 min.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kjøttdeig og en klatt srirachamajones.