HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKjøttboller I Tomatsaus
topBanner
Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

med blomkålris

Tags:Barnevennlig
Allergener:NøtterMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Kjøttdeig

275 g

Blomkål

20 g

Gresskarkjerner

(InneholderNøtterKan inneholdePeanøtter, Sesam)

4 g

Panamat

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

Squash

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 pose

Basilikum

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 5)

1 stk

Egg (steg 2)

½ dl

Vann (steg 5)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

etter behov

Sukker (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier533 kcal
Energi (kj)2230 kj
Fett26.17 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater33.28 g
Sukker27.5 g
Protein40.4 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann i en gryte. Finhakk blomkål (med stamme). Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner med en klype salt* i 3-4 min og overfør til en bolle.

2

Bland kjøttdeig, Panamad, egg* [1 stk | 2 stk], hvetemel* [2 ss | 4 ss] med en klype salt* og pepper* i en bolle. Form kjøttboller (5 pr. person) og sett til side på en tallerken.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 8-10 min. Press eller finhakk hvitlæk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Riv squash grovt. VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Kom blomkål i en sil og plasser silen i en skål. Hell kokende vann* over, så blomkålen er dekket og la stå i 2 min. Vend blomkål i bollen med gresskarkjerner, tilsett en smule olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*.

5

Overfør kjøttboller til en ren tallerken når de er ferdige. Varm opp en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk, rødløk og squash i 3-4 min. Tilsett hakkede tomater, krydderblanding, vann* [1/2 dl | 1 dl], en klype sukker* og en stor klatt smør*. La simre i 4-5 min, eller til det tykner. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett kjøttboller og rør rundt til de er gjennomvarme.

6

Anrett blomkålris og kjøttboller i tomatsaus på tallerkener. Dryss over med revet ost og basilikum.