Skip to main content
Kjøttboller i løksaus
Kjøttboller i løksaus

Kjøttboller i løksaus

med ostetoppet brokkoli og rotfruktfries

Svenske kjøttboller er en velkjent og høyt elsket klassiker. Vår variant serveres med fargerike rotfruktfries, ostetoppet brokkoli og en fyldig løksaus. Enkelt og godt for hele familien!

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Egg
Gluten
Hvete
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

125 g

Brokkoli

1 stk

Løk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

2 stk

Gulrot

1 stk

Pastinakk

10 g

Kyllingkraft

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

10 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

300 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ dl

Vann til saus

½ ts

Salt til rotgrønnsaker

½ ss

Olje til løk

Næringsinnhold

Kalorier838 kcal
Energi (kj)3505 kj
Fett47.7 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater63.8 g
Sukker18.4 g
Protein35.2 g
Natrium105.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot, pastinakk og potet (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Stek kjøttboller
2

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.

Rull farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender. Legg over på en tallerken.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekte. Snu av og til. Senk til middels varme når de er brunet.

Overfør til en tallerken og dekk med folie for å holde på varmen.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Ovnsbak brokkoli
4

Fordel brokkoli på et nytt stekebrett med bakepapir når det gjenstår 12 min av rotfruktenes steketid.

Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myknet.

Lag saus
5

Varm opp olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.

Stek løk i 4-5 min, eller til myknet.

Tilsett rødvinssaus, kyllingkraft og vann og la småkoke i 2-3 min, eller til sausen tykner.

Topp brokkoli med finrevet ost når det gjenstår 5 min av steketiden. Stek i resterende tid.

Server
6

Anrett fries, brokkoli og kjøttboller på tallerkener.

Øs saus over kjøttboller på voksenporsjonene.

Server med en klatt majones.