Svenske kjøttboller er en velkjent og høyt elsket klassiker. Vår variant serveres med fargerike rotfruktfries, ostetoppet brokkoli og en fyldig løksaus. Enkelt og godt for hele familien!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
125 g
Brokkoli
1 stk
Løk
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
2 stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
10 g
Kyllingkraft
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
10 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
300 g
Poteter
1 stk
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ dl
Vann til saus
½ ts
Salt til rotgrønnsaker
½ ss
Olje til løk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot, pastinakk og potet (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Rull farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender. Legg over på en tallerken.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekte. Snu av og til. Senk til middels varme når de er brunet.
Overfør til en tallerken og dekk med folie for å holde på varmen.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Fordel brokkoli på et nytt stekebrett med bakepapir når det gjenstår 12 min av rotfruktenes steketid.
Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myknet.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.
Stek løk i 4-5 min, eller til myknet.
Tilsett rødvinssaus, kyllingkraft og vann og la småkoke i 2-3 min, eller til sausen tykner.
Topp brokkoli med finrevet ost når det gjenstår 5 min av steketiden. Stek i resterende tid.
Anrett fries, brokkoli og kjøttboller på tallerkener.
Øs saus over kjøttboller på voksenporsjonene.
Server med en klatt majones.