En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, mild mozzarella, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde spor av: Melk)
½ stk
Jalapeno
10 g
Sriracha
4 g
Kjøttbuljong
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
390 g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
250 g
Kjøttdeig av storfe
390 g
Svarte bønner
5 g
Tex-Mex
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til kjøtt
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til dressing
Fjern frøene og finhakk jalapeno.
Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, Tex-Mex, salt og en klype pepper i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett hakkede tomater, jalapeno, bønner, kjøttbuljong og vann. Bland godt. La putre uten lokk i 8-10 min, eller til tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.
I mellomtiden, bland rømme, sriracha og en klype salt i en liten skål.
TIPS: Tilsett jalapeno og sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett chili con carne i dype tallerkener.
Topp med sriracharømme.
Server tortillachips på siden.