Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjapp chili con carne

Kjapp chili con carne

med sprø tortillachips og srirachadressing

En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, mild mozzarella, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.

Tags:
Sterk
Hvetefri
Rask
Superrask
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde spor av: Melk)

½ stk

Jalapeno

10 g

Sriracha

4 g

Kjøttbuljong

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

390 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

250 g

Kjøttdeig av storfe

390 g

Svarte bønner

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til kjøtt

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier747 kcal
Energi (kj)3125 kj
Fett40 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater52.2 g
Sukker12 g
Protein36.5 g
Natrium1200 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Fjern frøene og finhakk jalapeno.

Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, Tex-Mex, salt og en klype pepper i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Tilsett svarte bønner
3

Tilsett hakkede tomater, jalapeno, bønner, kjøttbuljong og vann. Bland godt. La putre uten lokk i 8-10 min, eller til tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.

I mellomtiden, bland rømme, sriracha og en klype salt i en liten skål.

TIPS: Tilsett jalapeno og sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
4

Anrett chili con carne i dype tallerkener.

Topp med sriracharømme.

Server tortillachips på siden.