2 stk
Hvitløk
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(InneholderGlutenKan inneholdeSesam)1 pakke
Kikerter
1 stk
Agurk
250 g
Cherrytomater
1 stk
Hjertesalat
20 g
Finrevet ost
(InneholderMelk, Egg)12 g
Sennep
(InneholderSennep)50 g
Majones
(InneholderEgg, Sennep)2 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* i en gryte. Press eller finhakk hvitløk. Riv brød i mindre små stykker. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil.
Fordel brød og kikerter på en bakeplate med bakepapir. Tilsett hvitløk, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 8-10 min, eller til de er gyldne og sprø.
Legg forsiktig egg* [2 stk | 4 stk] i gryten med kokende vann* med en skje, og kok i 7-9 min. Overfør egg til en skål med kaldt vann* og la avkjøle. Skrell egg og del i to.
Mens egg koker, skjær agurk i skiver. Skjær cherrytomat i to. Kutt salat i strimler.
Bland sennep [1/2 pakke, 2P], majones, vann* [1 ss | 2 ss], halvdelen av revet ost, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett salat, agurk og cherrytomater, og bland godt. TIPS: Vent med å blande salaten sammen til rett før servering, så salaten holder seg sprø.
Anrett salat i dype tallerkener. Topp med hvitløkskrutonger, kikerter og egg. Dryss over med resterende revet ost.