Skip to main content
Japansk rekewok

Japansk rekewok

2 porsjoner | med udonnudler og asiatisk woksaus

Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til 2 personer. Wok trenger ikke være komplisert! Her får du en smakfull nudelrett med tykke udonnudler, kongereker, sopp og asiatisk woksauce. Toppes med peanøtter og vårløk, perfekt som en rask og god middag.

Allergener:
Hvete
Gluten
Skalldyr
Sesam
Soya
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

220 g

Udon nudler

(Inneholder: Hvete, Gluten)

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

200 g

Sjampinjong

1 stk

Vårløk

1 stk

Løk

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

50 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Olje til reker

½ dl

Spart nudelvann

Næringsinnhold

Kalorier428 kcal
Energi (kj)1791 kj
Fett13.3 g
Mettet fett2.1 g
Karbohydrater50.2 g
Sukker15.1 g
Protein24 g
Natrium76.2 mg

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok nudler i 1 min, eller til gjennomvarme.

Spar litt nudelvann i en kopp og hell ut resten. Skyll nudler under kaldt vann.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Stek reker
2

Krydre reker med salt.

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg over i en skål.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matte i midten.

Wok grønnsaker
3

Skjær sopp i tynne skiver.

Skjær løk i tynne skiver.

Stek sopp og løk i samme stekepanne i 2-3 min, til myknet.

Senk til middels varme og tilsett asiatisk woksaus, soyasaus, nudelvann og nudler. La småkoke under lokk i 2-3 min.

Ta av lokket og vend inn reker.

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudlene virker tørre.

Server
4

Anrett nudler, reker og woksaus i skåler.

Dryss over peanøtter og vårløk.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image