Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til 2 personer. Wok trenger ikke være komplisert! Her får du en smakfull nudelrett med tykke udonnudler, kongereker, sopp og asiatisk woksauce. Toppes med peanøtter og vårløk, perfekt som en rask og god middag.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
220 g
Udon nudler
(Inneholder: Hvete, Gluten)
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
200 g
Sjampinjong
1 stk
Vårløk
1 stk
Løk
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
50 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Olje til reker
½ dl
Spart nudelvann
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok nudler i 1 min, eller til gjennomvarme.
Spar litt nudelvann i en kopp og hell ut resten. Skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
Krydre reker med salt.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg over i en skål.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matte i midten.
Skjær sopp i tynne skiver.
Skjær løk i tynne skiver.
Stek sopp og løk i samme stekepanne i 2-3 min, til myknet.
Senk til middels varme og tilsett asiatisk woksaus, soyasaus, nudelvann og nudler. La småkoke under lokk i 2-3 min.
Ta av lokket og vend inn reker.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudlene virker tørre.
Anrett nudler, reker og woksaus i skåler.
Dryss over peanøtter og vårløk.